İBB Meclisi'nde 'İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinin masrafını kim karşıladı' tartışması

İBB Meclisi'nde AK Partililer 'İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinin masraflarını kim karşıladı?' diye sordu. Erdoğan döneminden örnek veren CHP'liler cevapladı: Tek kuruş kamu kaynağı harcanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi mayıs ayı oturumları, Saraçhane'deki İBB Binası Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Meclis'te İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon, Rize ve Artvin'e düzenlediği Karadeniz gezisinin masraflarının nasıl karşılandığı tartışıldı.

AK Partili Meclis Üyesi Kübranur Uslu, soru önergesinde "İBB Başkanı sıfatıyla Karadeniz'de miting yapmanızın amacı nedir? Yol, konaklama ve diğer tüm harcamaları kim tarafından nasıl finanse edildi? İBB bütçesi bu masraflar için kullanıldı mı?" diye sordu.

'ERDOĞAN'IN SİİRT'TE NE İŞİ VARSA...'  

Önergeye yanıt veren CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı bayramlarda herkesin memleketine gittiğini, İmamoğlu'nun da Trabzon ve Rize'ye memleketine gittiğini söyledi. Gezinin son derece doğal olduğunu savunan Balyalı, gezinin amacına ilişkin soruya “Büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemlerde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'te ne işi varsa, Ekrem İmamoğlu'nun da Karadeniz'de aynı işi vardı… Sayın Başkanımız kendi masraflarının tamamını kendisi karşılamıştır ve bu geziye ilişkin de kamu kaynağı kullanılmamıştır” yanıtını verdi.

'TEK KURUŞ KAMU KAYNAĞI KULLANILMADI'

Balyalı şöyle devam etti: "Geziyle alakalı olarak da yine çok net biçimde altını çizelim bir tek kuruş kamu kaynağı harcanmamıştır. Belediye Başkanımız, kendi masraflarını hepsini kendisi karşılamıştır. Bunun dışında bir şey söylenmesi mümkün değildir. Başka arkadaşların, gazetecilerin yorumları varsa o kendi yorumlarıdır. Hem Başkanımızın hem bizim bu konudaki resmî açıklamamız bu şekildedir."

'OTOBÜS İETT'NİN'

"Yapılan çalışma siyasi miting ve kariyere dönük bir çalışmadır" diyen AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise konuşmaların yapıldığı otobüsün, İETT'ye ait olduğunu söyledi. 

CHP'li Balyalı "İETT otobüsüne ilişkin yakıt harcamaları da yine belediye başkanımız tarafından karşılanmaktadır. Orada da bir kamu kaynağı kullanımı söz konusu değildir" yanıtı verdi.

Konuşmaların ardından soru önergesi kabul edildi.

AK Partili Uslu, ayrıca İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın gezide dağıttığı yardım kartlarının, İstanbul'daki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak için hazırlanan kartlar olup olmadığını sordu.

Tarık Balyalı, yardım kartlarının dağıtımının, kamu kaynağı olarak değil, Yavuz Saltık'ın kendi gönüllü hizmeti olarak yapıldığını aktardı. (HABER MERKEZİ)