İBB KYK yurdunda kalan öğrencilere internet sağladı, bakanlık kaldırmak istedi

İBB KYK yurdunda öğrencilerin eylemine karşılık verdi. Otobüs seferleri artırıldı, kamera ve ışıklandırma çalışması başladı. Bakanlık belediyenin ücretsiz internet sağladığı aracı kaldırtmak istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı İstanbul Başakşehir'deki Kanuni Sultan Süleyman Yurdu'nda kalan öğrenciler önceki gece yaşadıkları ulaşım, güvenlik ve internet sorunları nedeniyle eylem yaptı.

Metro istasyonu ile yurt arasındaki yolda 1 hafta içinde 3 ayrı olayda üniversitelilerin bıçaklı saldırıya uğramasının ardından yurt bahçesinde toplanan yüzlerce öğrenci yekem fiyatlarının düşürülmesi, bölgeye otobüs seferlerinin artırılması, ışıklandırma çalışması yapılması ve internette kotanın kaldırılmasını istedi. 

İBB HAREKETE GEÇTİ

Eylemin hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan önce "İBB olarak öğrencilerin yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yakından ilgileneceğiz" mesajı paylaştı. Ardından gün içinde "Dün gece haklı talepleri için eylem yapan Kanuni Sultan Süleyman KYK yurdu öğrencilere söz vermiştim. Bugün; Ücretsiz internet sağladık İETT otobüs seferleri artırıldı, güvenlik için yola kamera ve aydınlatma çalışması yapılacak, zabıta ekiplerimiz de kontrolde olacaklar" dedi. 

'MÜDÜRLÜK İNTERNET ARACILI KALDIRMAK İSTİYOR'

Birkaç saat sonra yurdun bağlı olduğu İstanbul İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün, İBB'nin internet sağlayıcı aracına müdahale ettiği haberi geldi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter'dan "Derdiniz üzüm mü yemek, bağcıyı mı dövmek? Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu önüne öğrenci kardeşlerimiz için kurduğumuz ücretsiz internet ağı sağlayan mobil aracımız İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü talimatıyla kaldırılmak isteniyor. Akıl alır gibi değil."

Ancak bir süre sonra sorunun çözüldüğü ve aracın bölgede duracağı açıklandı. Ongun "

Kanuni Sultan Süleyman KYK Yurdu’ndaki öğrenci kardeşlerimize sağladığımız ücretsiz internet hizmetimiz devam edecek. İstanbul İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü müdahil oldu. Gençlere iyi bir barınma ve çalışma olanağı sağlamak hepimizin ortak görevi, ilgililere teşekkürler." mesajı paylaştı. 

BAKAN KASAPOĞLU: MİZANSENE GEREK YOKTU

Akşam saatlerinde ise yurtlardan sorumlu en üst düzey isim, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yurttaki yemek ve internet talebine değinmeden otobüs seferleri ve ışıklandırma üzerinden İBB'yi eleştirdi. " Belediye'ye yazdıkları talep yazısına ilişkin görsel paylaşan Kasapoğlu, "Göreviniz olan otobüs ve aydınlatma hizmetlerini geç de olsa yerine getirmeniz sevindirici. Ancak, 9 gün önce İBB’ye ilettiğimiz otobüs seferlerinin artırılması talebini yerine getirmek için mizansene gerek yoktu" dedi. 

 (HABER MERKEZİ)