İBB ile Gazhane Çevre Gönüllüleri işbirliği: 'Kent hakkı mücadelesinde yeni bir kazanım'

İstanbul'un Kadıköy ilçesinin Hasanpaşa semtindeki tarihi havagazı fabrikasınıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Gazhane Çevre Gönüllüleri kalıcı sergi işbirliği protokolü imzaladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hasanpaşa Gazhanesi için yapılan mücadele olumlu sonuç verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Gazhane Çevre Gönüllüleri, mekan için 'kalıcı sergi işbirliği protokolü' imzaladı

Gönüllülerin duyurusunda "İBB ve Gazhane Çevre Gönüllüleri, 'Kalıcı Sergi Protokolü' ile Hasanpaşa Gazhanesi’nde işbirliğinin ilk adımını birlikte atıyor!...25 yıldır tarihi fabrikasının, katılımcı bir modelle, çok işlevli bir kültür merkezi ve endüstri müzesi olarak kullanılması için, yerel halkın katılımı ile etkili bir mücadele veren Gazhane Çevre Gönüllüleri’nin 1996 yılından bugüne kadar taşınan mücadelesine dair 'kalıcı sergi oluşturulması için işbirliği protokolü' imzalandı" denildi. Protokol 21 Nisan Çarşamba günü Hasanpaşa Gazhanesi’nde imzalandı.

SANAT ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

İBB ile “kalıcı sergi oluşturulması için işbirliği protokolü” imzalaması sonrasında açıklama yapan Gazhane Çevre Gönülleri, sanat örgütlerine, sanatçılara ve ilgilere “İstanbul’un, Kadıköy’ün, tarihsel olarak önemli bir alanın kamusal bir mekâna dönüştürülerek topluma kazandırılması sürecinin taşıyıcısı olarak verdiğimiz bu mücadeleden gurur duyuyor, geldiğimiz bu aşamanın, asıl hedefimiz olan, Gazhanenin sanat ile toplum arasında buluşma mekanı olmasına yönelik önemli bir adım olduğunu düşünüyor; bu anlamda sanat örgütlerini-sanatçıları ve ilgilileri bu kolektifin bir parçası olmaya davet ediyoruz” şeklinde çağrıda bulundu.