Hulusi Akar: Hâlâ 'asker nerede' diyen körler sağırlar var, bu fitnedir, fesattır

Deprem bölgesinde 26 bin 211 askerin görev yaptığını söyleyen Milli Savunma Bakanı Akar "Hâlâ 'asker nerede' diyen körler sağırlar var. Bu fitnedir, fesattır. Mehmetçiğin emeğine saygısızlıktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Maraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Hatay'daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 26 bin 211 personelle çalışmalara katıldığını söyleyen Hulusi Akar, "54 taburumuz ve 29 doğal afet arama kurtarma timimiz sahada görev yapmaktadır. Deprem olduktan hemen sonra kriz merkezlerini kurup, karargahların çalışmasından itibaren ilk yapmaya çalıştığımız husus, bölgenin acil ihtiyacı olan arama kurtarma timlerinin, personel ve malzemesini deprem bölgesine ulaştırmak oldu. Bir hava köprüsü kuruldu. Şu ana kadar 841 sorti icra edilmiştir, bu konuda 63 uçak görev yapmakta" dedi.

45 insansız hava aracı ve 57 helikopter kullanıldığını aktaran Akar, Deniz Kuvvetleri'ne ait 24 gemi ve 5 helikopterin İskenderun Körfezi'nden bölgedeki faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Akar, "Sancaktar ve Bayraktar gemilerimizi, Rol 2 hastane olarak tahsis ettik ve Sağlık Bakanlığımızla koordineli bir şekilde vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermeye başladı. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın ilk anda ihtiyacı olan yiyecek ihtiyacını karşılamak üzere ilk andan itibaren kumanya ve çorbaların dağıtılmasıyla bir ölçüde acil ihtiyacı karşılamaya çalıştık. Şu anda günde 50 bin kişiye sıcak yemek verebilecek kapasiteye ulaştık ve bunu da artırma gayretlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

"72 çadır kentte Mehmetçik, 19 bin çadırın kurulmasını sağladı" diyen Akar, "Ayrıca bölgede 17 ilçe ve 147 köye de karadan ve havadan ulaştırılması gereken malzemelerin intikali sağlandı. Gidilen o ilçe ve köylerden de hasta ve yaralı vatandaşlarımızın nakli de desteklendi. Akaryakıtta herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için şu ana kadar bölgede hem kamu kurum ve kuruluşlar hem de vatandaşlarımıza 655 ton akaryakıtı dağıttık" ifadelerini kullandı.

Yurt dışından bazı yardımların da geleceğini dile getiren Akar, "Bunların başında gelenlerinden biri NATO tarafından planlanıp buraya gönderileceği söylenen 2 bin kişilik bir çadır kent. Bu çadır kentin İskenderun Limanı'na ulaşmasından sonra karadan ve havadan bunların bölgeye nakli için gerekli planlamayı yaptık. Önümüzdeki günlerde buradaki sıkıntıyı bir nebze de olsa giderilmesinde bu çadır kentin katkı sağlayacağını değerlendiriyorum" dedi.

"Hâlâ 'asker nerede' diyen körler, sağırlar var. Bu fitnedir, fesattır. Mehmetçiğin emeğine saygısızlıktır. Bunun da altını burada çizmek istiyorum" diyen Akar, "Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, silah ve mesai arkadaşlarıma da Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah bugün de yarın da canlı olarak enkazdan çıkacaklar konusunda yine sürprizler bekliyoruz" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)