Hukukçular ve hayvan hakları savunucuları Bayındır'da: Barınaklar ölüm kampı olmasın

Bayındır'da yüzlerce hayvanın katledildiği iddialarına ilişkin açıklama yapan İzmir Barosu ve hayvan hakları savunucuları, iddiaların aydınlatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu ve hayvan hakları savunucuları, Bayındır Belediyesi’ne ait Hayvan Bakımevi'nde yüzlerce hayvanın ilaç enjekte edilerek katledildiği yönündeki iddialara ilişkin basın açıklaması düzenledi. Bayındır Adliyesi önünde bir araya gelen hukukçular ve hayvan hakları savunucuları, ‘Sessiz canlıların sesiyiz’, ‘Barınaklar ölüm kampı olmasın’ ve ‘Var olmak haktır’ yazılı dövizler taşıdı. Açıklamada konuşan İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi avukat Şefika Yıldırım Sert, ciddi iddialar olduğunu vurgulayarak, bu iddiaların aydınlatılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

'DOSYANIN AYDINLIĞA KAVUŞMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Türkiye’deki tüm bakımevlerindeki benzer nitelikte tablo yaşandığını belirten Sert, sürecin takipçisi olduklarını da dile getirdi. Sert, “İzmir Barosu olarak, hayvan hakları savunucuları ve sivil toplum kuruluşlarıyla süreci takip edeceğiz, mücadeleye devam edeceğiz. Hayvanların gömüldüğü iddia edilen bölgede birçok alanda kazı yapıldı ancak 7-8 Temmuz’da öldürüldüğü öne sürülen 14 canlının bedenine henüz ulaşılamadı. Bizler, bunlara da ulaşılmasını istiyoruz. Sistematik şekilde ilaç enjekte edildiği iddiası olması sebebiyle kazı yapılmasının elzem olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de delillerin toplanması ve dosyanın aydınlığa kavuşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de iddiaların vahim olduğunu dile getirerek, ihbarın orada çalışan bir belediye çalışanından geldiğini belirtti. Savcılık ile görüşmeleri sürdürdüklerini aktaran Yücel, İzmir Barosu olarak olayın aydınlatılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

'OLAYIN SORUMLULARI CEZALANDIRILMALI'

Bayındır Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ayşe Aydın ise iki ay önce de benzer bir iddiada bulunduklarını belirterek, sorumluların halen cezalandırılmadığını dile getirdi. Gündeme gelen son iddialara ilişkin ise sorumluların etkin bir soruşturma yürütülerek, el birliği ile tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, iki ay sonra daha vahim bir tablo yaşanmaması için olayın sorumlularının cezalandırılmasını istediklerini belirtti. 

Açıklamanın ardından hayvanların gömüldüğü belirtilen alana gidilerek inceleme yapıldı.