HÜDA-PAR’lı Meclis’e CHP’den 5 kadın görevlendirildi

Kılıçdaroğlu, HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin olduğu Meclis’te kadın yönetici sayısının yüksek olmasını istedi. Böylece CHP’nin Meclis Başkanlık Divanı ve grup yönetiminde 5 kadın yer alacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP’nin Meclis Başkanlık Divanı ve grup yönetiminde görev alacak 9 milletvekilinin 5’inin kadın olması dikkat çekti. Denizli Milletvekili Gülizar Karaca Biçer, uzun süredir doğa ve insan hakları alanında yürüttüğü genel başkan yardımcısı görevinin ardından Meclis Başkanvekili olarak belirlendi. Bu koltukta daha önce Güldal Mumcu ve Şafak Pavey oturmuştu.

CHP’nin uzun zamandır grup yönetiminde kadın grup başkanvekili olmaması da eleştiri konusuydu. Bu göreve de 10 yıllık bir aranın ardından Afyon Milletvekili Burcu Köksal getirildi.

Meclis Başkanlık Divanı’nda görev alacak CHP’nin belirlediği 3 katip üyenin de kadın olması dikkat çekti. Katip üye belirlenen Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez 77 yıl sonra Trabzon'dan seçilen ilk kadın CHP milletvekili, aynı zamanda son baro seçimlerinde Trabzon’un ilk kadın baro başkanı.

Katip üye Osmaniye Milletvekili Asu Kaya CHP’nin Osmaniye’den seçilen ilk kadın milletvekili. Katip Üye Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş de CHP tarihinde hiç kadın milletvekili çıkarmamış Giresun’dan 14 Mayıs seçimlerinde Meclis’e girmeye hak kazanmış kadın politikacı.

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin olduğu Meclis’te kadın yönetici sayısının yüksek olmasını, en az 5 kadının Meclis Başkanlık Divanı ve grup yönetiminde yer almasını istedi. Bunun üzerine bu 5 kadın siyasetçi CHP Meclis grubu tarafından belirlenmiş oldu. (DUVAR)

Etiketler meclis chp hüda par