HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'nda bıçaklı saldırı: İl Sekreteri Sacit Pişgin hayatını kaybetti

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'ndaki mescitte yaşanan bıçaklı saldırıda İl Başkanı Salih Demir yaralandı, İl Sekreteri Sacit Pişgin yaşamını yitirdi. Saldırgan gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Adana İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin'e bıçaklı saldırı düzenlendiğini, Pişgin'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

HÜDA PAR'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Adana İl Başkanlığımıza alçakça saldırı! İl Başkanımız Salih Demir ve İl Sekreterimiz Sacit Pişgin, parti il başkanlığı mescidinde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan arkadaşlarımızdan Sacit Pişgin kardeşimiz şehit oldu" denildi.

Olayın bir an önce aydınlatılması istenen açıklamada, "Haince saldırıda vefat eden kardeşimize Allah’tan rahmet; aile, yakınları ve dava arkadaşlarına sabır diliyoruz. Saldırganları ve bu cürmün arkasındaki zalimleri lanetliyoruz! Olayın bir an önce açığa kavuşturulmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, 72 yaşındaki saldırgan A.S. polis tarafından gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırganın gözaltında olduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Yerlikaya, "Bugün saat 17.40 sıralarında HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı binasına A. S. isimli şahıs tarafından bıçaklı bir saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda yaralanan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Sayın Salih Demir’e acil şifalar, saldırıda hayatını kaybeden İl Sekreteri Sacit Pişgin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs yakalanıp gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir" dedi. 

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJLARI 

Saldırının ardından siyasi parti liderleri ve yöneticileri sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayınladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden HÜDA-PAR Adana İl Sekreteri Sn. Sacit Pişgin'e Allah'tan rahmet, yaralanan İl Başkanı Sn. Salih Demir’e acil şifalar diliyorum. Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması için başlatılan adli soruşturma devam etmektedir" mesajını paylaştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter paylaşımında "HÜDAPAR Adana İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin’i hedef alan vahşi saldırıyı lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden Sacit Pişgin’e Yüce Allah’tan rahmet, yaralı Salih Demir’e acil şifalar diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz faili derhal yakalamış olup tahkikatı derinlemesine yürütmektedir. Siyaseti hedef alan şiddetin üzerine gidilecek; hadise her yönüyle aydınlatılacaktır. HÜDAPAR camiasına taziyelerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verdi.

HÜDA PAR'a başsağlığı dileğinde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "HÜDA PAR Adana İl Başkanlığına düzenlenen saldırıda namazdayken katledilen İl Sekreteri Sacit Pişgin'e Allah'tan rahmet; yaralanan İl Başkanı Salih Demir'e acil şifalar ve tüm HÜDA PAR camiasına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyasette şiddetin en küçüğüne dahi karşıyken böylesi acı bir haber almak hepimizi derinden üzmüştür" dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise "HÜDA PAR Adana İl Başkanlığına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden il sekreteri Sacit Pişgin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve HÜDA PAR camiasına baş sağlığı diliyorum. Saldırı sonucu yaralanan il başkanı Salih Demir’e acil şifalar temenni ediyorum" paylaşımıyla taziye dileklerini iletti. (HABER MERKEZİ)