HTŞ'den Suriye ordusuna saldırı: 11 ölü

İdlib'in büyük çoğunluğunu kontrol eden HTŞ, bir askeri karakola saldırı düzenledi. Saldırılarda, 11 Suriye askeri öldü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - El Kaide'nin eski Suriye kolu olan Heyet Tahrir el Şam (HTŞ), Suriye ordusuna saldırı düzenledi. İdlib'in büyük çoğunluğunu kontrol eden HTŞ'nin Kafr Ruma yakınlarında, bir askeri karakola top mermileri ve roketlerle saldırı düzenlediği belirtildi. Saldırılar sonucu, 11 Suriye askerinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) açıklamasında, "HTŞ, İdlib vilayetindeki Kafr Ruma yakınlarında Suriye askeri karakoluna top mermileri ve roketler atarak sekiz askeri öldürdü" denildi. Daha sonra ise Kafr Nabl yakınlarında, üç Suriyeli askerin 'keskin nişancılar' tarafından öldürüldüğü belirtildi.

'ANKARA-ŞAM NORMALLEŞMESİNDE SALDIRILAR ARTTI'

AFP'ye konuşan SOHR Başkanı Rami Abdel Rahman, Ankara ile Şam arasındaki 'normalleşme' sürecinde HTŞ'nin İdlib'de Suriye ordusuna yönelik saldırıları artırdığını dile getirdi. Birleşmiş Milletler'in (BM) 'terör örgütü' listesine aldığı HTŞ, El Kaide ile bağlarını 2016 yılında resmen kesti.

HTŞ LİDERİ 'U DÖNÜŞÜ' DEMİŞTİ

Türkiye ile Suriye arasında 11 yıl sonra üst düzey resmi temas kurulması HTŞ'nin tepkisini çekmiş, örgütün lideri Ebu Muhammed el Colani, diğer silahlı gruplara 'Suriye rejimine karşı birleşme' çağrısında bulumuştu. Colani, Suriye ile Türkiye arasında Rusya'nın arabuluculuğunda yapılan görüşmeleri 'Suriye devriminin hedeflerinden sapan tehlikeli U-dönüşü' olarak nitelemişti. (DIŞ HABERLER)