HSK 5 bin 426 hakim-savcının görev yerini değiştirdi

HSK yaz kararnamesi yayınlandı, 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ile savcının görev yeri değişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesi tamamlandı.

Eskişehir, Kocaeli, Kayseri'nin de arasında bulunduğu 33 ilin başsavcıları değişti.

Yaz kararnamesine göre, Konya Başsavcısı Ramazan Solmaz Bursa Başsavcılığı’na, Antalya Başsavcısı Halil İnal, Konya Başsavcılığı’na, İstanbul Başsavcı Vekili Zafer Koç, Antalya Başsavcılığı’na, Kocaeli Başsavcısı Habip Korkmaz Kayseri Başsavcılığı’na, Yargıtay Savcısı Ali Yeldan ise Kayseri Başsavcılığı’na atandı.

Yeni atanan başsavcılar ise şöyle: 

Kocaeli: Ferhat Kapıcı
Gaziantep: İsmail Karataş
Şanlıurfa: Cuma Çoban
Çorum: Ahmet Bektaş
Van: M. Nadir Yağcı
Muğla: Oğuzhan Dönmez
Bolu: Ali Keleş
Kırşehir: Soner Aygün
Ordu: Hasan Uçak
Gümüşhane: Tuba Ersöz
Karaman: Ali İhsan Akdoğan
Yalova: Duygu Bayar
Yozgat: Recep Sevgili
Sinop: Mesut Pektaş
Kastamonu: Ercan Ceylan
Bilecik: Burak Olgun
Osmaniye: Uygur Kaan Ansay
Hakkari: Harun Ünlüsoy
Bitlis: Durmuş Ali Karakoca
Kars: Abdullah Amanvermez
Uşak: Bozan Çevik
Adıyaman: Ufuk Mustafa Süren

GEZİ DAVASI’NDA ŞERH DÜŞEN HAKİM TURHAL'A

Gezi Parkı Davası'nda Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet, 7 kişiye 18'er yıl hapis cezası verilmesine şerh düşerek karşı çıkan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hâkim Kürşad Bektaş da Tokat Turhal Hakimliği'nde görevlendirildi. Bektaş, şerhinde "Dosyada her türlü kuşkudan uzak, somut, kesin ve inandırıcı başkaca delil de bulunmadığından tutuklu sanık Osman Kavala’nın tahliyesi ile diğer sanıkların tutuklanmaması gerektiği görüşündeyim" demişti.

MHP'LİLERİN TEHDİT ETTİĞİ BAŞSAVCIVEKİLİ İLÇEYE ATANDI

Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alparslan Tufan'ın görevden alınıp, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. Gazeteci Alican Uludağ da Twitter hesabından Tufan'ın baktığı kritik dosyaları yazdı: "HSK'nın yaz kararnamesiyle, kaçakçılık ve örgütlü suçlardan sorumlu Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alparslan Tufan görevden alındı, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. Bataklık operasyonu, Milli Emlak yolsuzluğu ve Atadedeler gibi kritik dosyaları yönetmişti.

Ankara'da Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yönelik saldırı soruşturması Ülkü Ocakları mensuplarına uzanınca Başsavcı Vekili Alparslan Tufan, doğrudan MHP'li vekiller ve Ülkü Ocakları tarafından sosyal medya üzerinden tehdit edilmiş, hedef gösterilmişti." 

KAŞIKÇI KARARINA ŞERH KOYDU, MARAŞ'A ATANDI

HSK yaz kararnamesiyle, ABD'de yaşayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın vahşice katledilmesine ilişkin davanın Suudi Arabistan'a devredilmesi kararına şerh düşen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nimet Demir ise Maraş'a atandı. (HABER MERKEZİ)