HRW: Türkiye'de seçimlerin bütünlüğü sosyal medyanın erişilebilir olmasına bağlı

Sosyal medyanın seçim sürecinde merkezi bir rol oynadığını belirten HRW, "Sosyal medya platformlarının ve daha geniş olarak internetin erişilebilir kalması zorunludur" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), seçimlere saatler kala yayınladığı açıklama ile sosyal medyanın önemine dikkat çekti. “Twitter, Facebook, YouTube ve gibi çevrimiçi platformlar hükümetin önderliğindeki son derece bölücü siyasi kampanyanın kötü niyetli yönlerinin ortaya çıktığı yerlerdir” denilen açıklamada, sosyal medyanın seçim sürecinde merkezi bir rol oynadığı belirtildi.

'SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİ ŞEFFAF DEĞİL'

"Sosyal medya şirketleri, içerik denetleme ve hesap özgünlüğüne yaklaşımlarında tutarsız ve şeffaf değil; bu, Türkiye örneğinde zaten gergin olan siyasi sahnenin bulanmasına katkıda bulunuyor" değerlendirmesinin yer aldığı açıklamada, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi itibarsızlaştırmak için sahte seks kasedi görüntülerinin paylaşıldığı hatırlatıldı. HRW, bu iddiaların ardından İnce’nin seçim yarışından çekildiğini yazdı.

'İNTERNETİN ERİŞİLEBİLİR KALMASI ZORUNLUDUR'

“Türkiye hükümeti, interneti kontrol etmek ve Erdoğan'ı veya hükümet partisini eleştiren içeriği keyfi olarak kaldırmak gibi kısıtlamalar getirmek için bir cephanelik topladı" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, şöyle devam edildi.

"Seçimler yaklaşırken, halkın bağımsız seçim gözlemcilerinin çalışmalarını takip edebilmesi ve oy sayımına ilişkin raporlama yapabilmesi için sosyal medya platformlarının ve daha geniş olarak internetin erişilebilir kalması zorunludur. Türkiye'nin ana akım medyasının acıklı durumu göz önüne alındığında, Türkiye'deki seçimlerin bütünlüğü buna bağlı.” (DIŞ HABERLER)