Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu

13. Hrant Dink Ödülleri dağıtıldı. Ödül bu yıl, Türkiye'den kadın hakları savunucusu Canan Arın'a, uluslararası alanda ise Filipinli araştırmacı gazeteci Maria Ressa'ya verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün on üçüncüsü, dün gece düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Çevrimiçi yayınlanan törende ödülün Türkiye'deki sahibi Mor Çatı Derneği'nin kurucularından kadın hakları savunucusu ve hukukçu Canan Arın oldu. Uluslararası Hrant Dink Ödülüde Filipinler'de çalışan basın özgürlüğü savunucusu ve araştırmacı gazeteci Maria Rasse'ye verildi.

Ödülün bu yılki jürisinde, 2020 Uluslararası Hrant Dink Ödülü Sahibi kadın hakları aktivisti Mozn Hassan, 2020 Uluslararası Hrant Dink Ödülü Sahibi insan hakları savunucusu Osman Kavala, film yönetmeni Emin Alper, yazar Tanıl Bora, yönetmen Robert Guédiguian, avukat Viviana Krsticevic, çocuk hakları aktivisti Molly Melching, yazar ve diplomat Şafak Pavey, siyaset bilimci ve yazar Füsun Üstel ve Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink yer aldı.

 

'YOLUMUZDAN ŞAŞMAMAMIZ GEREKİYOR'

Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink töreni, "Vakıf olarak, dayanışma, iyilik, eşitlik ve adaletten, çevremize, doğaya ve insana yaşam hakkından yanayız" sözleriyle başlattı. Törenin açış konuşmasını Amnesty International Genel Sekreteri Agnes Callamard yaptı. 

Ödül alan Arın konuşmasında " Bu kadar canavarlığın içinde, bu kadar korkunç bir tabloda insanın içini açan, insanı yüreklendiren tek olay kadın direnişi ve dayanışması!” cümlesiyle kadın hakları mücadelesinin önemini vurguladı. Gazeteci Maria Ressa ise Filipinler’den gönderdiği mesajda “Mücadele etmeye devam eden gazeteci ve aktivistlere, "Yolumuzdan şaşmamamız gerekiyor. İnsanlar bazen naif veya aptal olduğunuzu söyleyebilir. Bizim için de öyle diyorlar ama değiliz" dedi.

Ayrıca törende Ezhel’in 'Mayrig' [Anne] şarkısı ilk defa dinleyicilerle buluştu. (HABER MERKEZİ)