Hrant Dink katledilişinin 17’nci yılında İzmir’de anıldı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, gazeteci Hrant Dink’i katledilişinin 17’nci yılında andı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 19 Ocak 2007’de katledilen Hrant Dink'i andı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, “Unutulmadın aramızdasın Ahpari” yazılı pankart açarak, sık sık , ”Hepimiz Hrant’ız hepimiz Ermeni’yiz”, "Faşizme inat kardeşimsin Hrant” ve ”Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları attı. Anmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Milletvekili İbrahim Akın da katıldı. Grup adına açıklama yapan Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş, soruşturma ve yargılama sürecinin hiçbir zaman karanlığı aydınlatmadığını belirtti.

‘GERÇEK SORUMLULAR ORTAYA ÇIKANA KADAR MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Karakaş, “Son olarak bu cinayet planının son halkası, tetiği çeken katil, 2023 yılının Temmuz ayında çıkarılan ve örtülü af niteliğindeki infaz düzenlemesinden yararlanarak geçtiğimiz aylarda serbest bırakıldı. Ne yazık ki gücümüz, bir güvercinin ruh tedirginliğinde yaşayan kardeşimizi korumaya, yaşatmaya yetmedi. Bizler, Hrant’ın şahsında biçimlenen düşünce ve düşünceyi ifade etme özgürlüğünü talep edenler, hakikat ve adalet arayışında olanlar; barış, demokrasi ve özgürlükler önüne örülen kalın duvarları yıkmaya, karanlığı aydınlığa kavuşturmaya kararlıyız" dedi.

Cinayetin gerçek sorumluları ortaya çıkana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Karakaş, "Bizlerin kararlılığıyla suçlular ortaya çıkacak, karanlıklar aydınlanacak, gerçekleri gizleyen o kalın duvar yıkılacak. Ve işte o gün, dostumuzu yattığı yerden kaldırıp, onun anısı ile birlikte, barış içinde birlikte yaşayacağımız, demokrasinin, hukuk devletinin tüm kurum ve kurallarıyla yürürlükte olduğu, kardeşliğin ve dayanışmanın egemen olduğu bir düzenin hüküm sürdüğü bir ülkeyi inşa edeceğiz" diye konuştu.

Açıklama atılan sloganlarla sona erdi. (DUVAR)

Etiketler İzmir Hrant Dink