Hong Kong'da aşı olmayan memurlara ücretsiz Covid testi yapılmayacak

Hong Kong'da Covid aşısı olmayan hükümet, eğitim ve sağlık çalışanlarına karşı yeni karar: Aşısızlar düzenli Covid testlerini ücretsiz olaral yaptıramayacak.

Çin'e bağlı yarı özerk Hong Kong bölgesinin lideri Carrie Lam.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın farklı yerlerinde hükümetler, yeni Covid vakalarını engellemek adına halkı aşı yaptırmaya teşvik etmek için farklı politikalar benimsemeye devam ediyor. Son olarak Hong Kong'da, memurların yanı sıra eğitim ve sağlık sektörü çalışanları için yeni bir karar alındı. Buna göre, bu kişiler arasından aşı yaptırmayanlar düzenle Covid-19 testlerini ücretsiz olarak yaptıramayacak.

Çin'e bağlı yarı özerk Hong Kong bölgesinin lideri Carrie Lam, "Eğer aşı olmamak ve toplumun sürü bağışıklığına ulaşmasına yardım etmemek tamamen şahsi bir seçenekse, bu, sorumlu bir hükümetin izin vermesi veya hoşgörmesi gereken bir durum değildir" ifadelerini kullandı.

Hong Kong'da şu ana dek nüfusun yaklaşık üçte birinin iki doz aşı olduğu, tek doz aşıda kalanların ise yüzde 50'den az olduğu belirtiliyor. Bölgede ilk başta düşük olan aşılanma oranları, 1 milyon dolarlık bir daire vaadiyle düzenlenen çekilişler de dahil, çeşitli teşviklerle yükseltilmişti. 

Hong Kong'da 56 gündür yerel korona virüsü vakası görülmüyor ve hayat büyük ölçüde normale dönmüş durumda. Ancak bölgeye gelen herkesin otelde karantinaya girmesi dahil, sert seyahat kısıtlamaları sürüyor. (DIŞ HABERLER)