Hollywood'da 128 yıl sonra yapılacak 'büyük grev' başlamadan sona erdi: Yeni sözleşme imzalandı

Hollywood’un stüdyoları ile film ve televizyon ekiplerini temsil eden sendika arasında, endüstri genelinde üretimi durduracak ''büyük grev'', yapılan anlaşmayla başlamadan sona erdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz günlerde, en düşük ücretle çalışan üyelerinin dinlenme ve yemek molaları konusunda stüdyolarla anlaşmaya varılamaması halinde sendika üyelerinin 18 Ekim'de greve başlayacağını duyuran Uluslararası Tiyatro Sahne Çalışanları İttifakı (IATSE) ve Sinema ve Televizyon Yapımcıları İttifakı (AMPTP), üç yıllık yeni bir sözleşme imzaladıklarını açıkladı. 

CNBC'nin haberine göre, yeni sözleşme, vardiyalar arasında 10 saatlik dinlenme, hafta sonu 54 saat dinlenme, artan sağlık ve emeklilik planı finansmanı ve sözleşme süresi boyunca her yıl yüzde 3 oranında artış içeriyor.

IATSE yönetiminden sendika üyelerine gönderilen notta, “Siz ayağa kalkıp, bize bu müzakerelerin gidişatını değiştirme gücü verdiğiniz için bu kazanımlar sağlandı'' ifadeleri kullanıldı. Anlaşmanın birliğin üyeliği tarafından da onaylanması gerekiyor. IATSE, onay sürecinin elektronik ortamda nasıl yapılabileceği üzerinde çalışıyor.

Grev, sendikanın 128 yıllık tarihinde ilk ve İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk büyük sinema endüstrisi grevi olacaktı. (AjansBizim)