Hollywood yıldızlarından senarist grevlerine destek

Aralarında Pedro Pascal, Bruce Gillmer ve Jennifer Coolidge'in de yer aldığı Hollywood yıldızları, greve giden senaristlere destek verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ücret artışı ve çalışma saatlerinde düzenleme talebiyle, 15 yıldan sonra ilk kez greve giden Amerikan Yazarlar Birliği’nin (WGA) etkisiyle, MTV Film ve TV Ödülleri etkinliği son dakikada iptal edildi.

Grev nedeniyle birçok katılımcının törenden çekildiğini duyurması üzerine, canlı yayınlanması planlanan ödül töreni yerine önceden kaydedilmiş özel bir program yayınlandı.

Paramount Global’in müzik, müzik yetenekleri, programlama ve etkinliklerden sorumlu başkanı ve MTV Film ve Televizyon’nin baş yapımcısı Bruce Gillmer, yaptığı açıklamada aslında bu özel gece için çok iyi hazırlandıklarını, ancak mevcut yazarlar grevinden dolayı canlı etkinlikten uzaklaştıklarını dile getirdi.

Pazar günkü törende “komedi dehası” ödülünü alan Jennifer Coolidge, “her yerde sanatçıların hakları için savaştıklarını” söyledi. Ünlü aktris, önceden kaydedilmiş bir video mesajıyla “Biliyor musunuz, neredeyse tüm büyük komediler harika yazarlarla başlar” açıklamasında bulundu.

“The Last of Us” yıldızı Pedro Pascal da, ödülünü alırken, adil ücretler için “çok sıkı mücadele edenleri” takdir etti.

Craig Mazin ve Neil Druckmann tarafından yazılan dizi “en iyi TV programı” ödülünü alırken, Pascal, “Craig ve Neil burada olamaz. Adil ücretler için çok sıkı mücadele eden WGA ile hepimiz dayanışma içindeyiz. Size teşekkür ediyoruz, sizi seviyoruz.” açıklamasında bulundu.

ABD’li aktris Barrymore da, MTV Film ve TV Ödülleri'nin sunuculuğundan çekilerek Hollywood'daki yazarların yanında olduğunu göstermişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)