Hollanda'da 'Omicron' karantinasından kaçan çift uçakta yakalandı

Son haftalarda artan korona vakaları nedeniyle kısmi kapanmaya dönen ve dün 13 Omicron varyantı vakası raporlayan Hollanda'da, bir çift karantina otelinden kaçtı. Çift, İspanya uçağında yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya çapında korona virüsünün Omicron isimli yeni varyantı nedeniyle pandemi önlemleri sıkılaştırılırken, Hollanda'da bir otelde karantinada tutulan bir çift kaçmaya çalıştı. Hollanda polisi, biri İspanyol biri Portekizli olduğu belirtilen çiftin İspanya'ya gitmeye çalışırken bir uçağın içinde yakalandığını açıkladı.

Hollanda Sağlık Bakanlığı, cuma günü Güney Afrika'dan iki uçakla gelen yaklaşık 600 yolcunun tamamına test yapıldığını, 13'ünde Omicron varyantı saptanan 61 kişinin pozitif çıkınca Amsterdam'daki Schiphol havalimanına yakın bir otelde karantinaya alındığını açıklamıştı.

Hollanda polisinden yapılan açıklamada, çiftin bu oteldeki karantinadan kaçtığı ve 'kalkmak üzere olan bir uçakta' yakalandığı belirtildi. Çiftin Omicron varyantını mı yoksa bir başka varyantı mı taşıdığı ise bilinmiyor. 

Hollanda, son haftalarda Delta varyantı kaynaklı yüksek vaka sayıları nedeniyle kısmi kapanmaya geri dönmüştü. Omicron alarmı öncesinde alınan karar uyarınca, ülkede bar, restoran ve çoğu dükkan 17.00'dan itibaren kapanıyor. (DIŞ HABERLER)