Hollanda'da kadınlara ücretsiz regl ürünleri dağıtılıyor

Kadınların regl döneminde ihtiyaç duyduğu ped, tampon ve menstrual kap gibi ürünler için Hollanda'da bin ayrı nokta belirlendi. Ülkede regl ürünleri ücretsiz temin edilecek.

Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda Yoksulluk Fonu Vakfı, ülkedeki bin ayrı yerde ücretsiz regl dönemi ürünleri için yardım noktası açtı.

Ücretsiz yardım noktaları, kadınların kolayca ulaşabilecekleri ve en çok ihtiyaç duyulan yerlerde bulunuyor. Ped, tampon ve menstrual kaplar gibi çok sayıda ürünü ihtiyaç sahibi kadınlara ulaştıran vakıf, ülke genelinde yaklaşık 60 bin kadının bu hizmetten yararlanmasını bekliyor. 

Geçen yıl aynı dönemde ücretsiz hijyen ürünleri dağıtmak için yaklaşık 200 yardım noktası kuran vakıf, yoğun talep üzerine, bu noktaların sayısını beş kat arttırdı. Vakıf, bu hafta Utrecht kentinde bininci yardım noktasını açtı. Hollanda Yoksulluk Fonu Vakfı, bu yılın sonuna kadar ücretsiz kadın hijyen ürünleri yardım noktalarının sayısını 1400'e çıkarmayı planlıyor.

ÖZELLİKLE OKULLARDAN İSTEK GELİYOR

Vakfa göre, "regl ürünleri satın alma konusunda kadınlar hâlâ tedirginlik ve utanç duygusu hissettikleri için" ürünler, herkesin kolayca erişebileceği özel dolaplara yerleştirildi.

Vakıf sözcüsü, kamu yayıncısı NOS'a, adet ürünlerine ulaşamamanın kadınların hayatını ciddi biçimde etkilediğini belirterek "Örneğin bu nedenle bazen okula gidemiyorlar ve bu çok endişe verici" dedi. Ücretsiz adet ürünlerine yönelik talebin muazzam bir şekilde arttığını vurgulayan sözcü, özellikle okullardan bu konuda yoğun istek geldiğini söyledi.(BBC Türkçe)

Etiketler hollanda regl