Hollanda'da 4 yaşındaki kayıp çocuk araba kullanırken bulundu

Hollanda'nın Utrecht kentinde annesinin arabasının anahtarlarını alarak aracı kullanan 4 yaşındaki çocuğun küçük bir kaza geçirmesiyle yakalandığı belirtildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'nın Utrecht kentinde dört yaşında bir çocuk annesinin arabasını kullanırken bulundu. Haberi Instagram'da duyuran polis yetkilileri, Hollandalı Formula-1 pilotu Max Verstappen'e atıfta bulunarak "Geleceğin Max Verstappen'ini bulduk" ifadelerini kullandı.

Çocuğun kaza yapması sonucu bulunduğu belirtilen olayda, annesinin arabasını park halindeki iki araca çarpan çocuğun pijaması ve çıplak ayaklarıyla olay yerinden uzaklaşmaya çalıştığı, çevredekilerin polisi araması sonucu polis tarafından korumaya alındığı belirtildi.

'BİRAZ ARABA SÜRMEK İSTEDİM'

Çocuğun polislere annesinin uyuduğu esnada arabanın anahtarını alıp "biraz araba sürmek istediğini" anlattığı açıklandı. Yetkililer, çocuğun yanına gittikten sonra yakınlarda terk edilmiş bir otomobil gördüklerini ve kontrollerde bunun çocuğun annesine ait olduğunu anladıklarını belirtti.

Bunun üzerine annesini arayan yetkililer, çocuğun telefonda annesiyle konuşurken direksiyon çevirme hareketleri yapması üzerine arabayı sürenin o olabileceğini fark ettiklerini açıkladı.
Karakola götürülen çocuğa annesi gelene kadar sıcak çikolata ve bir oyuncak ayı verildi.

Daha sonra annesiyle birlikte olay yerine götürülen çocuk, anahtarla arabanın kapısını açıp aracı nasıl çalıştırdığını ve debriyaja nasıl bastığını gösterdi. Polis yetkilileri Instagram paylaşımlarında "Neyse ki minik şoförün macerası küçük bir hasarla sonuçlandı" dedi. (BBC Türkçe)