Hollanda, Türkiye'nin de arasında olduğu 3 ülkeye savunma sanayisindeki kısıtlamaları kaldırdı

Hollanda; Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'a savunma sanayi alanında uyguladığı ihracat kısıtlamaları kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda, Türkiye'ye yönelik bazı savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlama kararını kaldırdığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ile Ekonomi ve İklim İşleri Bakanlığı, savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına yönelik kısıtlamayı kaldırma kararına ilişkin ortak metin yayımladı.

Üç bakanlığın ortak metninde, "Avrupa'da savunma iş birliğinde daha fazla yakınlaşmanın teşviki için Hollanda hükümetinin silah ihracat kontrolleri"yle ilgili aldığı önlemler açıklandı.

"Hollanda savunma sektörünün ekonomik canlılığı ve yenilikçi gücünün büyük ölçüde ihracata bağlı olduğu" belirtilen metinde, bu sektörün cirosunun yarısından fazlasının (yüzde 54'ünün) ihracattan geldiği ifade edildi.

Bu bağlamda halihazırda Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan için geçerli olan savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlama kararının sona ereceği aktarıldı. (HABER MERKEZİ)