Hollanda Başbakanı Rutte: Türkiye Suriyelilere ev sahipliği yapıyor, Afganlar için bölgede başka ülkeler de var

Afgan göçmenlerin bölgedeki ülkelerde kalması gerektiğini söyleyen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Türkiye milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yapıyor, bölgede başka ülkeler de var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Afganistan'dan Batı'ya yönelecek olası sığınmacı akınının önlenmesi amacıyla dün akşam Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre Hollanda'nın kendileri için çalışanlar dışında mümkün olduğunca az Afgan sığınmacı alacaklarını söyleyen Rutte, Afganistan'dan kaçan kişilerin bölge ülkelerinde barındırılması gerektiğini belirtirken, "Türkiye zaten milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. Bölgede Afganların kalabileceği başka ülkeler de var" dedi.

'TALİBAN'I ASLA TANIMAYACAĞIZ'

Mark Rutte, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin en son isteyeceği şeyin, yeni bir kriz olduğunu vurgulayarak, "Herkes bunu önlemek için uğraşıyor" dedi. Afganistan'daki tahliyeler konusunda Taliban yönetimi ile temasın kaçınılmaz olduğunu belirten Rutte, "Ama bu sadece oradaki insanları dışarı çıkarmak için olacak. Taliban'ı asla tanımayacağız" dedi. Ancak Hollanda medyasına göre, Afganistan'dan kaçan kişilerin hangi ülkede kalması gerektiği henüz belirsizliğini koruyor. (HABER MERKEZİ)