HKP'den Bilal Erdoğan ve TÜGVA yöneticileri hakkında suç duyurusu

HKP, Bilal Erdoğan, TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ve TÜGVA Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğu iddialarının araştırılmasını talep etti. HKP avukatları Bilal Erdoğan, TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ve TÜGVA Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında , “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Nüfuz Ticareti” suçlarını işlediğini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

TÜGVA YÖNETİCİSİNİN TANIK OLARAK DİNLENİLMESİ TALEP EDİLDİ

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, TÜGVA Eski Yöneticisi Tamer Özsoy’un TÜGVA aracılığı ile kamuya yapılan atamalara ilişkin açıklamalarının 'ikrar' olduğu belirtildi. HKP avukatları dilekçede, Tamer Özsoy’un tanık sıfatıyla dinlenilmesini talep etti. Bilal Erdoğan, Enes Eminoğlu ve TÜGVA Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında soruşturma başlatılarak kamu davası açılmasını talep etti.

'ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZ KALIYOR, TÜGVA GENÇLERİ EN İYİ MAAŞLARLA İŞE GİRİYOR'

Suç duyurusuna ilişkin HKP İstanbul İl Yöneticisi Doğan Zafer Çıngı açıklama yaptı. Çıngı, "Umarız ki günü geldiğinde Cumhuriyet’in savcıları ve hâkimleri bu suçları ortaya koyar ve suçlu olanlar adaletli mahkemelerde yargılanırlar" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)