HKP Başkanı Efe'ye Cumhurbaşkanına hakaretten ikinci kez hapis cezası

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla 2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe, “Kanunsuzlar 2” ve “Kanunsuzlar 3” isimli kitaplarında “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 4 yıl 8 ay hapis cezası almıştı. Dün karara çıkan dava ise Nurullah Ankut Efe’nin, duruşmada yaptığı savunma ve duruşma sonrasında adliye önünde yaptığı açıklama nedeniyle açılmıştı. Efe’ye “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği gerekçesiyle açılan davanın ikinci duruşması dün Çağlayan Adliyesi 48. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

ERDOĞAN’IN AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI

Duruşma salonunun önüne barikat kuruldu ve çevik kuvvet geldi. Duruşmaya katılan HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe’yi avukatları, Azime Ayça Okur, Pınar Akbina, Fettah Ayhan Erkan, Ali Serdar Çıngı, Tacettin Çolak, Sait Kıran, Doğan Erkan, Doğan Zafer Çıngı savundu. Destek için duruşmayı izlemeye gelen HKP üyeleri ise dosyada gizlilik kararı olmamasına rağmen salona alınmadı. Erdoğan’ın avukatları ise duruşmaya katılmadı.

EFE: SİZ BURADA TİYATRO OYNATIYORSUNUZ

Duruşma sırasında mahkeme hâkimin, Nurullah Ankut Efe’ye “Sen” demesi üzerine Efe, “Madem ki sen Keşanlı dili ile konuşuyorsun ben de sana sen diye hitap edeceğim” karşılığını verdi. Duruşmanın savcısının, savunma yapan Efe’nin sözünü kesmesi de gerginliğe neden oldu. Efe, Savcıya “Siz burada tiyatro oynatıyorsunuz, yargılama yapmıyorsunuz” dedi. Hâkimin savunmaya müdahale etmesi üzerine de Efe ve avukatları salonu terk etti. 

HÂKİMDEN EFE’YE HAPİS KARARI

Mahkeme ise kararı Efe ve avukatları olmadan verdi. Buna göre; Efe, Erdoğan’a hakaret iddiasıyla bir kez daha 2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezası aldı. Hâkim, Efe’nin savunmasında “suç unsuru taşıyan beyanlarda bulunduğu” iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. (HABER MERKEZİ)