Hitler'in doktorunun mektupları ortaya çıktı

Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'i 10 yıl boyunca muayene eden doktorun mektupları ortaya çıktı. Mektuplarda Hitler'in "ağır hastalık korkusu" yaşamış olduğu dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adolf Hitler'in doktorlarından Carl Otto von Eicken'in torununun torunu, dedesinin mektuplarını yayınladı. Mektuplarla birlikte, Kulak Burun Boğaz Uzmanı von Eicken'in, 1935-1945 yılları arasında Nazi Almanyası'nın ırkçı lideri Hitler'e uyguladığı tedavilerle ilgili detaylar da ortaya çıktı.

NZZ am Sonntag gazetesinin haberine göre, mektuplar, Hitler'in "hastalık korkusu" olduğunu açığa çıkardı. Mektupların birinde Hitler, Mayıs 1935'teki ilk muayenesinden sonra doktora, “Kötü bir şey varsa kesinlikle bilmem gerekiyor” dedi. 

Mektupta ayrıca, Hitler'de var olan bir polipi çıkarmak için yapılacak bir operasyon dikkat çekti. Von Eicken, operasyondan sonra Hitler'in sesinin dinlenmesi gerektiğini tavsiye etti. Bunun üzerine operasyon Nazi liderinin yapacağı konuşmanın sonrasına ertelendi.

The Guardian'ın aktardığına göre, doktorun kuzenine yazdığı mektuplar, aile arşivlerini araştırırken Von Eicken'in torununun torunu Robert Doepgen tarafından keşfedildi. Almanya tarihi uzmanı İngiliz tarihçi Richard J. Evans ise mektupların tarihe tanıklık ettiğini söyledi.

Von Eicken'ın mektuplarında, Hitler'in milyonlarca insanın ölümüne yol açan eylemlerini asla sorgulamadığı göze çarptı. Rusların sorgusunda 'savaştan sonra Hitler'i neden öldürmediği sorusuna' ise Von Eicken'in "Ben onun doktoruyum, katili değil" diye cevap verdiği görüldü. (DIŞ HABERLER)

Etiketler adolf hitler nazi