'Hitler bıyığı' eleştirileri alan Amazon mobil logosunu değiştirdi

E-ticaret devi Amazon, telefon aplikasyonlarında kullandığı yeni logoyu, Adolf Hitler'in bıyığına benzetilmesinin ardından değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li iş insanı Jeff Bezos’un sahibi olduğu çevrimiçi alışveriş platformu Amazon, geçen ocak ayında duyurduğu yeni logosunda değişikliğe gitti. 

Şirketin değişim kararı, kullanıcıların şikayetlerinin ardından geldi. Bazı kullanıcılar, logodaki zikzaklı mavi bandın Nazilerin lideri Adolf Hitler'in bıyığını anımsattığını belirtirken, bazıları da logoya bütünüyle bakıldığında 'sırıtan bir Hitler suratı'na benzediğini söyledi. 

Amazon'un yenilenen logosunda markayla özdeşleşen 'Amazon oku' olduğu gibi bırakılırken, kesik bant resmi, kenarından kıvrılmış bir bant görüntüsü ile değiştirildi.

Mobil uygulamadaki yeni logo (sağda)



Amazon yeni logonun kullanıcılardan gelen geri dönüşler dikkate alınarak tasarlandığını açıkladı. 

Amazon sözcüsü yeni logo hakkında, ''Yeni logoyu, müşterilerimiz kapılarının önünde paketlerini gördüklerinde olduğu gibi, telefonlarından alışveriş yolculuğuna başladıklarında beklenti, heyecan ve neşe uyandıracak şekilde tasarladık'' ifadelerini kullandı. (Kaynak: Sputnik)