Hindistan'da yargıçların Covid tedavisi için beş yıldızlı otel 'rezerve edildi'

Covid-19 hastalarının hastanelerde yatak bulmakta zorlandığı Hindistan'da, Yüksek Mahkeme yargıçları ve ailelerinin tedavisi için beş yıldızlı bir otelde 100 yatağın 'rezerve edildiği' duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü kaynaklı ölü sayısının 200 bine dayandığı Hindistan'da, başkent Yeni Delhi'de bir otelin Yüksek Mahkeme yargıçları ve ailelerinin Covid-19 tedavileri için 'rezerve edildiği' belirtildi. Yerel hükümetin açıklamasında Delhi Yüksek Mahkemesi'nin, Ashok isimli otelin 100 odasının yargıçlara tahsis edilmesini istediği duyuruldu. Tesisin yönetiminin, kentin en iyi hastanelerinden birine devredileceği kaydedildi.

'EŞİTLİK HAKKI İHLAL EDİLİYOR'

Covid-19 hastalarının hastanelerde yatak bulmakta zorlandığı ve bazı kentlerde hastaların arabalarında tedavi gördüğü ülkede gündeme gelen bu uygulama, sosyal medya kullanıcılarının yanı sıra muhalefet partilerinden de tepki topladı. Hindistan Ulusal Kongresi'nin (Kongre Partisi) sözcüsü Jaiveer Shergill, anayasadaki eşitlik hakkının ihlal edildiğini söyledi ve "Adalet ve yargı sistemine inanç yararına, Yüksek Mahkeme bu kararı bozmalıdır" dedi.

KREMATORYUMLARDA YER KALMADI

Çok sayıda kişinin tıbbi oksijen yetersizliği nedeniyle öldüğü Hindistan'da, ölülerin yakıldığı krematoryumlarda yer kalmadığı bildirildi. Krematoryumlarda yer kalmamasının ardından, ölüler geçici olarak inşa edilen mekanlarda yakılmaya başladı.

Virüs nedeniyle ölenlerin yakınlarının, ölülerini yakmalarına izin verilmeden önce saatlerce beklemek zorunda kaldığı ifade edildi.Başkent Yeni Delhi'de Sarai Kale Han krematoryumunda en az 27 yeni platformun inşa edildiği, krematoryum çevresindeki parka 80 platformun daha eklendiği bilgisi paylaşıldı. Yeni Delhi'de giderek artan ölü sayıları nedeniyle cesetlerin yakılması için otopark, park ve boş alanların geçici krematoryumlara dönüştürülmesinin planladığı kaydedildi. (DIŞ HABERLER/AA)