Hindistan'da turiste cinsel saldırı: 3 şüpheli gözaltına alındı

Hindistan'da bir turiste cinsel saldırıda bulunduğu, birlikte olduğu diğer turisti ise darp ettiği iddia edilen üç şüpheli erkek gözaltına alındı. Dört şüpheli ise halen aranıyor.

Gözaltına alınan üç şüpheli. (Fotoğraf: Dumka Polisi / Twitter-X)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da İspanyalı-Brezilyalı bir turiste cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla üç erkek gözaltına alındı. İki turiste saldırmakla suçlanan dört kişi ise aranıyor.

Polis, İspanya vatandaşı olan turist çifti 1 Mart Cuma günü yerel saatle 23.00 sıralarında bir yol kenarında bulmuştu. Hindistan'ın doğusundaki Dumka Emniyet Müdürlüğü'nden Pitamber Singh Kherwar, turistlerin darp edilmiş gibi göründüğünü söylemiş, fakat bahsi geçen suç ya da turistlerin kimliği ile ilgili bilgi vermemişti.

'BU, YAKLAŞIK 2 SAAT BOYUNCA BÖYLE SÜRDÜ'

Olaya yedi şüpheli erkeğin dahlinin bulunduğu ifade edilirken, İspanya'nın Antena 3 televizyon kanalına konuşan Vicente ve Fernanda isimli turistler, şüpheli erkeklerin Fernanda'ya cinsel saldırıda bulunduğunu ve Vicente'yi defalarca darp ettiğini anlattı. 

Reuters'ın aktardığına göre, çift, kamp kurdukları alanın yakınlarında saldırıya uğradıklarını söyledi. Brezilya-İspanya çifte vatandaşı olan Fernanda, "Bana tecavüz ettiler; bazıları izlerken onlar sırayla (bana tecavüz etti). Bu yaklaşık 2 saat boyunca böyle sürdü" dedi. 

Çift, bu haftasonu, Instagram hesaplarından yaşadıklarını anlattıkları bir video da yayınladı. Çiftçin birlikte yaptıkları seyahatlerden görüntüler paylaştığı ortak Instagram hesabından yayınlanan videoya ise halihazırda ulaşılamıyor. Vicente ve Fernanda, daha sonra bir görüntülü mesaj daha yayınlayarak takipçilerine destekleri için teşekkür etti. 

İSPANYA VE BREZİLYA DIŞİŞLERİ BAKANLIKLARINDAN AÇIKLAMA

İspanya Dışişleri Bakanlığı da dün bir açıklama yaparak bölgeye personel gönderdiklerini ve yetkililerle temas halinde olduklarını bildirdi. Brezilya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında ise Yeni Delhi'deki büyükelçilik aracılığıyla Brezilya vatandaşı ile iletişime geçmeye çalışıldığı, mümkün olan her türlü yardımın yapılacağı belirtildi. 

Dumka'daki polis yetkilisi Kherwar, cumartesi günü yaptığı açıklamada, gözaltına alınan bir şüphelinin yetkililere diğer şüphelilerin ismini verdiğini ve bir adli tıp bilim laboratuvarının da vakayla ilgili yardımda bulunduğunu ifade etmişti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)