Hindistan'da siber dolandırıcılık: Hamile bırakma karşılığı para teklif edildi

Hindistan'da çocuğu olmayan kadınlarla cinsel ilişkiye girme ve bu kadınları hamile bırakma karşılığında kendilerine ödeme yapılacağı söylenen yüzlerce erkek dolandırıldı.

Fotoğraf: Leah Kelley / Pexels
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da hamile kalamayan kadınları hamile bırakma karşılığında para teklif edilen erkeklerin esasında 'siber dolandırıcılık' mağduru olduğu anlaşıldı. "Tüm Hindistan Hamile İş Hizmeti" isimli hesap tarafından sosyal medyada paylaşılan videolarda, erkeklere cinsel ilişkiye girdiği kadınların hamile kalması durumunda 800 bin rupi, yani yaklaşık 9.637 ABD Doları teklif ediliyordu. Yüzlerce erkeğin dolandırıldığı düşünülen olayla bağlantılı olarak sekiz erkek gözaltına alındı, 18 kişi için arama kararı çıkarıldı.

BBC'nin haberine göre, Hindistan'ın Bihar bölgesindeki Nawada ilçesinin polis amir yardımcısı Kalyan Anand, yüzlerce erkeğin bu dolandırıcılık sebebiyle paralarını kaybettiğini anlattı. Anand, söz konusu suç örgütünün bir yıldır aktif olduğunu, fakat şu ana kadar hiç kimsenin 'muhtemelen utançtan' şikayette bulunmadığını söyledi. 

'TOPLAM 1,3 MİLYON RUPİ TEKLİF EDİLDİ'

BBC, biri 799 rupisini bu sebeple kaybettiğini söyleyen iki mağdur erkekle iletişime geçse de erkekler konuyla ilgili detay vermek istemedi. Bu kişilerden biri, yaşadıklarını, "(Sosyal medyadaki) videoya tıkladıktan 10 dakika sonra telefonum çaldı. Adam, eğer iş için kayıt yaptırmak istiyorsam 799 rupi ödemem gerektiğini söyledi" sözleriyle anlattı.

Buna göre, videoya tıklayan kişiyi arayan şüpheli, kendisinin kayıt olduktan sonra Mumbay'daki bir firma için çalışmaya başlayacağını ve 'hamile bırakacağı' kadınlarla ilgili detayların kendisine gönderileceğini söyledi. Arayan kişi, çocuğu olmayan bir kadınla cinsel ilişkiye girmesi karşılığında mağdur erkeğe yarım milyon rupi verileceğini, kadının hamile kalması durumunda ise 800 bin rupi daha alacağını anlattı.

SAHTE FATURALAR, MAHKEME BELGELERİ...

İki oğlu olduğunu söyleyen ve bu şekilde dolandırıldığını belirten bir erkek, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Ben fakir bir adamım; paraya çok ihtiyacım vardı, ben de inandım" dedi. 

Öte yandan, dolandırılan erkeklerden istenen para 799 rupi ile sınırlı kalmıyordu. Bu kişilerden birinin anlattığına göre, 'işi' kabul eden erkeklerden mahkeme belgeleri için 2 bin 550 rupi, güvence depozitosu olarak 4 bin 500 rupi ve Mal ve Hizmetler Vergisi (GST) olarak ise 7 bin 998 rupi daha talep ediliyordu. Ardından, erkeklere sahte faturalar ve üzerlerinde isim ve fotoğraflarının olduğu, resmi gibi görünen mahkeme belgeleri gönderiliyordu. Erkeklere ayrıca 7-8 kadının fotoğrafı gönderilerek 'hangi kadını hamile bırakmak istediği' soruluyordu. Ardından ise yaşadığı yerde bir otel odasının ayarlanacağı belirtiliyordu.

Erkekler paralarını istediğinde ya da verdikleri parayı geri istediğindeyse kendilerine hesaplarında 500 bin rupilik kredi göründüğü ve gelir vergisi yetkililerinin evlerini basıp kendilerini gözaltına alacağını söylüyordu. Bir erkek, bu tehdit üzerine uzun zaman boyunca telefonunu kapattığını anlattı. Bir başka erkek ise bunun dolandırıcılık olduğuna inanmadığını, çünkü kendisini WhatsApp'ten arayan kişinin kullanıcı görselinde 'kollarında yeni doğmuş bir bebek olan çekici bir kadın' olduğunu kaydetti. (DIŞ HABERLER)