Hindistan'da Modi'nin eğitimi sorgulanıyor: 'Sahte diploma fabrikası'

Modi'nin üniversite diplomasının ayrıntılarını soran muhalefet liderine para cezası verilmesinin ardından, benzer bir çıkış daha geldi. Sanjay Raut, "Modi, açıklama yapmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'da yolsuzluklarla anılan popülist başbakan Narendra Modi'nin üniversite diplomasıyla ilgili tartışmalar yeniden gündemde. Shiv Sena (UBT) lideri Sanjay Raut, Modi'nin akademik nitelikleri ve dereceleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini belirtti.

'SAHTE DİPLOMA FABRİKASI'

Modi'nin diplomasının yeni parlamento binasının girişinde sergilenmesi gerektiğini söyleyen Raut, "Bizim eğitim durumumuz sorgulanabiliyorsa, başbakanının eğitim durumu neden gizlensin? Modi, kamuoyu önüne çıkıp bir açıklama yapmalı" dedi. Modi'nin başkanlığını yaptığı iktidardaki Hindistan Halk Partisi'nden (Bharatiya Janata Partisi-BJP) çoğu ismin sahte diploması olduğunu da ileri süren Raut, "Burası, sahte diploma fabrikası" ifadelerini kullandı.

MODİ'Yİ SORGULAYAN SİYATÇİYE PARA CEZASI

Geçtiğimiz günlerde, muhalefet liderlerinden Delhi Eyaleti Başbakanı Arvind Kejriwal'ın Modi'nin üniversite diplomasının ayrıntılarının açıklanması talebi, Modi'nin memleketi olan Gujarat eyaletinin Yüksek Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Mahkeme, Kejriwal'ı 25 bin rupi para cezasına da çarptırdı.

Kejriwal, söz konusu karara "Başbakanının ne kadar eğitimli olduğunu bilmeye ülkenin hakkı yok mu? Diploma derecesinin mahkemede açıklanmasına şiddetle karşı çıktılar. Neden? Dereceyi görmek isteyene de para cezası verilecek? Ne oluyor? Eğitimsiz veya az eğitimli bir başbakan ülke için tehlikelidir" sözleriyle tepki göstermişti. 

Başbakan Modi'nin seçim belgeleri, 1978'de Gujarat Üniversitesi'nden mezun olduğunu ve 1983'te Delhi Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladığını söylüyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Hindistan diploma Modi