Hindistan'da Covid bağlantılı çocuk hastalığında vakalar arttı

Hindistan'da, Covid-19'u atlattığı düşünülen çocuklarda görülen Multisistem Inflamatuar Sendromu vakaları 2 bini aştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'da, Covid-19'u atlattığı düşünülen çocuklarda görülen Multisistem Inflamatuar Sendromu (MIS-C) vakaları arttı. Multisistem Inflamatuar Sendromu'nun 5-15 yaş arası çocuk ve ergenleri etkilediği belirtildi. Ülke genelinde 2 binden fazla vaka tespit edildi.

İKİ İLÂ ALTI HAFTA SONRA ORTAYA ÇIKIYOR

Yüksek ateş belirtisiyle Covid-19'un ardından iki ilâ altı hafta sonra ortaya çıkan Multisistem Inflamatuar Sendromu'nun organlarda iltihaplanmaya yol açtığı aktarıldı. Semptomlar arasında ishal, kusma gibi mide/bağırsak rahatsızlıklarının da olduğu ve çoğu zaman ciltte döküntü gözlemlendiği kaydedildi. 

YÜZDE 70'İ YOĞUN BAKIMA İHTİYAÇ DUYUYOR

Lady Hardinge Tıp Fakültesi pediatri bölümü başkanı Dr. Harish Pemde, erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğunu söyledi. "Tedavisinin daha kolay olacağı erken dönemde teşhis çok önemli" diyen Pemde, "İyileşen çocukların uzun vadede yaşam kalitesi, organların ne kadar kötü etkilendiğine bağlı" ifadelerini kullandı. Uzmanlar, Multisistem Inflamatuar Sendromu görülen çocukların yüzde 70'inin yoğun bakım tedavisine ihtiyaç duyduğunu aktardı. 

Multisistem Inflamatuar Sendromu ilk olarak geçtiğimiz yıl İngiltere, İtalya ve İspanya'da ve daha sonra ABD'de tespit edilmişti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) yetkilileri, bu hastalığın ölümcül olabileceğini duyurmuş ancak çoğu çocuğun tedavi edildiği belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)