Hindistan'da bomba ihbarı yapılan 50'yi aşkın okul tahliye edildi

Hindistan'ın Delhi bölgesinde 50'yi aşkın okula bomba tehdidi içeren epostalar gönderildi, okullarda yapılan aramalarda herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'nin bulunduğu Delhi bölgesinde 50'yi aşkın okula bomba tehdidi içeren epostalar gönderildi. Okullar bu tehditler üzerine tahliye edilirken, polisin okullarda yaptığı aramalarda 'sakıncalı' herhangi bir şeye rastlanmadı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, okullara gönderilen epostalar, ebeveynler arasında paniğe sebep oldu; bunun üzerine okullar öğrencileri evlerine gönderdi. Televizyon kanallarına yansıyan görüntülerde de çocuklarını almaya gelen velilerin okul kapıları önünde beklediği, polis ekiplerinin beraberlerindeki köpekler ve bomba imha personeliyle birlikte bomba ihbarı yapılan okullarda inceleme yaptığı görüldü.

'TÜM GEREKLİ ADIMLAR ATILIYOR'

İncelemeler sonucunda bir 'kandırmaca' olduğuna kanaat getirilen bomba tehditlerinden 1-12'inci sınıfa giden binlerce öğrenci etkilendi. Delhi Polisi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Delhi Polisi, protokol uyarınca tüm bu okullarda etraflı bir kontrol gerçekleştirmiştir. Bu ihbarlar kandırmaca gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Hindistan İçişleri Bakanlığı da sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin 'tüm gerekli adımları attığını' söyledi. Delhi Eğitim Bakanı Atishi ise halka panik yapmamaları çağrısında bulunarak okul yetkililerinin gerekli olduğu durumlarda velilerle bağlantıya geçeceğini ifade etti. 

Delhi'deki okullara daha önce de benzer tehdit mesajları gönderilmiş, bunların da 'kandırmaca' olduğu anlaşılmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)