Hindistan'da bir günde 4 bin 205 kişi öldü: 'Burası cehennem gibi'

Hindistan'da son bir günde 4 bin 205 kişinin Covid-19'dan ölmesiyle yeni bir 'rekor' kırıldı. Vaka sayısı 23 milyonu aştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgının kontrolden çıktığı Hindistan'da, rekor düzeyde Covid-19 kaynaklı ölüm raporlandı. Sağlık sisteminin çöktüğü ülkede, son 24 saat içinde 4 bin 205 kişi öldü, 348 bin 421 kişi enfekte oldu. Ölü sayısı 254 bin 197'ye, vaka sayısı 23 milyon 340 bin 938'e yükseldi.

'HİNDİSTAN VARYANTI 44 ÜLKEYE YAYILDI'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçtiğimiz yıl Hindistan'da tespit edilen korona virüsünün daha bulaşıcı varyantına 44 ülkede rastlandığını duyurdu. Örgütün raporunda, geçtiğimiz hafta dünya çapında Covid-19 kaynaklı ölümlerin yüzde 30'ünün, vakaların ise yarısının 1.4 milyar nüfuslu Hindistan'da kaydedildiği belirtildi.

TIBBİ ATIKLARIN YANINDA TEDAVİ BEKLİYORLAR

Her gün birçok kişi oksijen ve yatak sıkıntısı nedeniyle hastaneler tarafından geri çevirilirken, Uttar Pradeş eyaletinin Bijnor kentinde hastaneye giden bir kadın, tedavi olmak için tıbbi atıkların bulunduğu çöp konteynerinin yanında yatarak bekledi. "Durum böyleyse annem nasıl tedavi edilecek" diyen oğlu Sudesh Tyagi, "Burası cehennem gibi" ifadelerini kullandı.

GANJ NEHRİ KIYISINA CESETLER VURDU

Krematoryumlarda kapasitenin dolduğu, ölülerin parklarda kurulan geçici merkezlerde yakıldığı ülkede, Ganj Nehri’nde Covid-19 hastalarına ait olduğu iddia edilen çok sayıda cesede ulaşılmıştı. 71 cesedin incelendiğini söyleyen Bihar eyaletinden yetkilileri, ölüm sebeplerinin belirlenemediğini aktardı. 

Nehrin Ghazipur kenti kıyılarında da cesetlerin suda yüzdüğü kaydedildi. Yerel sakinler, ölülerini yakmaya yetecek kadar odunları olmadığını bu yüzden 'ölüleri suya gömdüklerini' söyledi. (DIŞ HABERLER)