Hindistan'da aşırı sıcak hava dalgası: Ormanlarda yangın riski uyarısı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkede hava sıcaklıklarının bir süredir 40 santigrat derece üstünde seyretmesi nedeniyle, yangın riskine karşı uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan Başbakanı Narendra Modi, halkı erken başlayan sıcaklara karşı uyararak, bu durumun yangın riskini artırdığını söyledi. Reuters'in haberine göre, Modi dün yaptığı bir konuşmada, “Son birkaç günde ormanlık alan, önemli binalar ve hastaneler gibi farklı alanlarda, daha fazla sayıda yangın olayı ile karşılaşıyoruz” dedi.

Modi, yerel yönetimlere çağrıda bulunarak, hastanelerde yangınlara karşı denetimleri artırmalarını istedi. Her yıl onlarca kişi, ülkedeki hastaneler ve fabrikalarda çıkan yangınlarda hayatını yitiriyor. Bu durumun yasa dışı yapılaşma ve güvenlik konularındaki yetersizlikler nedeniyle olduğu belirtiliyor.

BİLİM İNSANLARI HASTALIK RİSKİNE KARŞI UYARDI 

Modi'nin konuşması sırasında, itfaiyecilerin başkent Yeni Delhi'nin kuzeyinde yer alan Bhalswa katı atık sahasında bir yangını söndürmeye çalıştıkları belirtildi. Yangının sebebi araştırılıyor.

Yeni Delhi'de sıcaklıkların son günlerde 40 santigrat derecenin üstüne çıkmasıyla, bilim insanları halkı hastalık risklerine karşı uyardı. Aşırı sıcaklıklar yüksek nem oranı ile birleşince, kişiler terleyerek vücut ısılarını düşüremedikleri için, bu durum büyük bir sağlık riskine dönüşebiliyor. 

SICAK HAVA DALGASI ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN KÖTÜLEŞECEK 

Tüm ülkenin sıcak hava dalgası altında olduğunu söyleyen bilim insanları, küresel iklim krizinin bu durumun oluşmasında “su götürmez bir şekilde” etkili olduğunu belirtti. 

Hindistan Meteoroloji Kurumu yetkilileri, aşırı sıcak hava dalgasının en az dört gün daha devam etmesini beklediklerini açıkladı. (DIŞ HABERLER)