Hindistan: Korsanların kaçırdığı İran'a ait balıkçı gemisi kurtarıldı

Hindistan, Umman Denizi'nde korsanlar tarafından kaçırılan İran'a ait 'Al-Kambar 786' isimli balıkçı gemisinin kurtarıldığını, 23 Pakistanlı mürettebatın zarar görmediğini bildirdi.

Fotoğraf: Temsili/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan Donanması, 28 Mart Perşembe günü Umman Denizi'nde korsanlar tarafından kaçırılan İran'a ait balıkçı gemisinin kurtarıldığını açıkladı. Donanmadan yapılan açıklamada, dokuz korsanın kaçırdığı gemideki mürettebatın zarar görmediği belirtildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 'Al-Kambar 786' isimli balıkçı gemisi, Yemen'in Socotra Adası'nın güneybatısında seyrederken gemiye korsanlar binmişti. Hindistan Donanması, balıkçı gemisinin önünün INS Sumedha ve INS Trishul gemileriyle kesildiğini ve 12 saati aşkın süre boyunca uygulanan 'yoğun, baskıcı taktiksel önlemler' sonucunda korsanların teslim olduğunu bildirdi. Donanmanın açıklamasına göre, gemide bulunan 23 Pakistanlı mürettebat yaşanan olaylarda herhangi bir zarar görmedi.

GÜVENLİ BÖLGEYE GÖTÜRÜLEBİLMESİ İÇİN KONTROLLER YAPILIYOR

Donanma, uzman ekiplerin halihazırda gemide çalışmalar yaptığını, söz konusu kontrollerin ardından geminin normal balıkçılık faaliyetlerine devam edebilmesi için güvenli bir bölgeye götürüleceğini bildirdi. Hindistan Donanması, geçen hafta yaptığı açıklamada da 18 ihbara yanıt verdiklerini, bu çalışmalara 21 gemi ve 5 bin personelin katıldığını bildirmişti. Buna göre, donanma, bazı günlerde 12'nin üzerinde savaş gemisini devreye sokmuştu.

Reuters'ın paylaştığı verilere göre, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının ardından Kızıldeniz'de özellikle İsrail bağlantılı gemilere saldırı düzenleyen Yemenli Husiler ile korsanlar Kasım 2023'ten bu yana 20'nin üzerinde gemi kaçırma teşebbüsünde bulundu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)