Hillary Clinton, Columbia Üniversitesi'nde kadroya girdi

ABD’nin eski Dışişleri Bakanı, Columbia Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün akademik kadrosuna katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski ABD Dışişleri Bakanı ve Demokrat Parti'nin eski başkan adayı Hillary Clinton, Columbia Üniversitesi'nin akademik kadrosuna katıldı. Clinton, üniversitenin Uluslararası ve Kamu İlişkileri Okulu'nun (Sipa) öğretim kadrosuna uluslararası ilişkiler profesörü olarak dahil oldu.

Üniversitenin rektörü Lee Bollinger, ABD siyasetinin en tanınan yüzlerinden olan Clinton'ın ekibe katılacağını duyururken, "Olağanüstü yetenekleri ve kapasitesi, deneyimleriyle birleştiğinde kendisi eşsiz bir isim. Üniversiteye araştırma ve eğitim alanında büyük katkı sunacak" dedi.

Bollinger, 1 Şubat'ta görevine başlayacak Clinton'ın üniversitenin öğretim ve araştırma kalitesini artırmanın yanı sıra yardım çalışmalarında da etkili olabileceğini inandığını söyledi.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton ile evli olan Hillary Clinton, 2009-2013 arasında Barack Obama'nın dışişleri bakanlığını yapmıştı. 2016 seçimlerinde Demokrat Parti'nin başkan adayı olmuş ancak seçimi Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'a kaybetmişti. Clinton, Yale Üniversitesi'nde hukuk eğitimi almıştı. (HABER MERKEZİ)