Hilary Kasırgası'nın hızı saatte 225 kilometreye ulaştı: 4. kategoriye yükseltildi

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, California eyaletinin güneyinde tropik fırtınaya dönüşmesi beklenen Hilary Kasırgası'nın 4'üncü kategoriye yükseltildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika'nın Pasifik kıyısında etkili olması ve ABD'nin California eyaletinin güneyinde tropik fırtınaya dönüşmesi beklenen Hilary Kasırgası'nın kategorisi 4'e çıkarıldı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nden yapılan açıklamada, Hilary Kasırgası'nın Meksika açıklarında büyüdüğü ve bu sabah rüzgar hızının saatte 140 mile (225 kilometreye) ulaştığı belirtildi. Meksika'nın Pasifik kıyısında etkili olması beklenen kasırganın 4'üncü kategoriye yükseltildiği ifade edildi. Kasırganın cumartesi akşamı Meksika'nın Baja California Yarımadası'na ulaşmasının öngörüldüğü kaydedildi.

KUVVETLİ RÜZGAR VE ŞİDDETLİ YAĞIŞLARA SEBEP OLACAK

Kategorisi 4'e yükseltilse de Hilary Kasırgası'nın California eyaletinin güneyine ulaşacağı tahmin edilen 20 Ağustos Pazar günü şiddetini kaybederek tropikal fırtınaya dönüşmesinin beklendiği aktarıldı. Hilary'nin California'nın güneyinde kuvvetli rüzgar ve şiddetli yağışlara neden olacağı tahmin ediliyor. Ulusal Hava Durumu Servisi'ne göre, 25 Eylül 1939'dan bu yana Güney California'da tropik fırtına yaşanmadı. Saatte 209-251 kilometre hıza sahip fırtınalar 4'üncü kategoriye girerken, 252 kilometre ve üzeri hıza sahip kasırgalar 5'inci ve son kategoride değerlendiriliyor. (DIŞ HABERLER)