Hilar Mağaraları'nda çok dilli 8 Mart konseri

“Geçmişin Sesi Amida Konserleri"nin beşincisi 8 Mart'ta Hilar Mağaraları'nda: Ma Müzik ve Kardeş Türküler'den konuk sanatçılar, Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki Hilar Mağaraları’nda her dilden şarkıları kadınlar için söyleyecek.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO), “Geçmişin Sesi Amida Konserleri” adıyla başlattığı “10 Tarihi Mekan 10 Eşsiz Konser” etkinliklerinin beşincisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe ithafen Ma Müzik ve Kardeş Türküler'den konuk sanatçıların katılımıyla, Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki Hilar Mağaraları’nda gerçekleştirilecek.

KARDEŞ TÜRKÜLER KONUK OLACAK

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek amacıyla Ma Müzik kadın grubu ve Kardeş Türküler’den 3 solistin oluşturduğu grup, tarihi Hilar Mağaraları’nda Kürtçe’nin Kurmancî, Zazakî ve Soranî lehçelerinin yanı sıra Türkçe, Arapça, Lazca, Ermenice, Süryanice ve Fransızca şarkılar seslendirecek.

Çekimleri yakın zamanda yapılan konser, 7 Mart Pazar günü saat 20.00'de DTSO’nun sosyal medya hesaplarından paylaşılacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)