Hikmet Çetin: Muharrem İnce'nin Meclis Başkanlığı talebi olmuş

Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığını değerlendiren Hikmet Çetini "Aracılar vasıtasıyla bir takım teklifler olmuş. Mesela Meclis Başkanlığı talebi olmuş. Sonuca varılamadı demek ki" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile adaylığı kesinleştikten sonra yaptığı görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan Çetin, görüşmede kendisinin seçimin ikinci tura kalmaması gerektiğini söylediğini, İnce'nin ise "CHP düşünsün" dediğini aktardı. Çetin, şunları söyledi:

"O zaman anladım ki CHP'den bir davet bekliyordu, onun düşüncesini ben öyle algıladım. Tabii Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu doğrudan söyledi mi onu bilmiyorum ama güvenilir bir kaynaktan öğrendiğime göre aracılar vasıtasıyla bir takım teklifler, öneriler olmuş. Olamayacaklar söylenmiş, olabilirler de söylenmiş, mesela Meclis Başkanlığı talebi olmuş, 'Hayır' dememişler ama 'diğer partilerle de konuşup gerekeni yapmayan çalışırız' denmiş, başka talepleri de olduğu için sonuca varılamadı demek ki." (HABER MERKEZİ)