HEY Akademi görme engellilerin pandemide artan sorunlarına odaklanıyor

HEY Akademi, “Erişilebilir Dijital Dönüşüm Kampanyası” ve “Görme Engelli Öğretmenlerin EBA Platformlarına Erişim Durumları Araştırması” çalışmalarla görme engelli bireylerin pandemide yaşadığı sorunlara ve çözüm önerilerine odaklanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Herkes İçin Erişilebilir Yaşam Akademisi Derneği (HEY Akademi), pandemi sürecinde görme engelli bireylerin dijital alanda yaşadıkları erişilebilirlik sorunlarına dikkat çekiyor.  Dernek, kamuoyu farkındalığı oluşturmak amacı ile Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteğiyle “Erişilebilir Dijital Dönüşüm Kampanyası” ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) Örgütsel Koçluk Programı kapsamında da “Görme Engelli Öğretmenlerin EBA Platformlarına Erişim Durumları Araştırması” adlı çalışmalar yapıyor. 

'Herkes için erişilebilir dijital yaşam mümkün' sloganıyla hareket eden dernek görme engelli bireylere yönelik her tür hak ihlali ve ayrımcılıkla ve dijital alanda da erişilebilirliğin sağlanması için hak savunuculuğu yapmaya, ilgili yasal mercilerin bu konuda yapacakları çalışmaları izlemeye devam ediyor. (HABER MERKEZİ)