HES kanalına düşen araçtaki iki kişi ile kurtarma görevlisi öldü

Amasya Taşova'da bir araç HES kanalına düşerek akıntıya kapıldı. Araçta bulunan iki kişi ile onları kurtarmaya çalışırken köprüden düşen AFAD personeli vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Mülkbükü köyü civarında, hafif ticari aracın hidroelektrik santrali (HES) kanalına devrilerek akıntıya kapıldığını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Amasya Belediyesi'ne bağlı su altı kurtarma ekipleri ile AFAD'a bağlı ekiplerin de katıldığı çalışma sonucu araca ulaşıldı. Araçta kimsenin bulunmaması üzerine kanal boyunca arama başlatıldı.

Suya kapılan ve yaklaşık 1 kilometre uzakta bulunan Fadime Özdemir, ambulansla kaldırıldığı Taşova Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bir süre sonra araçtaki Murat Can Şahin'in cansız bedeni, kanalda aracın düştüğü yerden yaklaşık 500 metre uzakta bulundu.

Şahin’i arama çalışmaları esnasında kanal üzerindeki köprüde dengesini kaybeden AFAD arama kurtarma teknisyeni Mürsel Demir de HES kanalına düştü.

Olay yerinde sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yapılan Demir, sevk edildiği Taşova Devlet Hastanesi'nde vefat etti. (AA)

Etiketler AMasya taşova HES kaza