Her Yer Çocuk Derneği, İzmir'de faaliyetlerine başladı

Çocuk hakları alanında çalışacak olan Her Yer Çocuk Derneği, İzmir'de resmen kuruldu. Açılışta konuşan Hatice Göz, 'Her Yer Çocuk artık burada ve ne zaman kapımızı çalsanız burada olacak' dedi.  

Fotoğraf: @heryercocuk (X)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Her Yer Çocuk Derneği, çocukların potansiyelinin açığa çıkmasının önünü açmak ve haklarının hayata geçtiği alanları oluşturmak amacıyla 8 yıldır yapılan çalışmaların sonunda açıldı. 

Derneğin açılışında bir konuşma yapan Hatice Göz, çok küçük bir emekçi mahallesinde başlayan Her Yer Çocuk çalışmasının 8 yılda büyük bir çalışmaya dönüştüğünü anlattı.

Sözlerine “Çocuklardan yana bir çalışma yürütüyoruz ve geleceğin değil şimdinin çocuklarıyla yola çıkıyoruz” diyerek başlayan Göz, çocuklarla ilgili olan her şeyin politik olduğunu vurguladı.

Göz, konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

“Pek çok çocukla birlikte büyüdük ve büyümeye devam ediyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalar tüm çocuklara ulaşsın istiyoruz. Bu yüzden çocuklarla depremi, barışı, toplumsal cinsiyeti, gece nasıl daha iyi uyuruz diye konuşuyoruz. Çocuklarında bu dünyada yeri olsun istiyor ve tüm bunları birlikte deneyimlediğimiz için çocuklarla birlikte çalışıyor ve onların bir nesne değil özne olduğu düşüncesiyle hareket ediyoruz.”

Açılışta Van halkının irade gaspına karşı yapılan eylemde gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Her Yer Çocuk emekçisi Sedanur Uğur’un Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi'nden gönderdiği mesaj okundu.

Üniversitelerde kurulan çocuk hakları topluluklarında çalışmalar yürütenler ve çocukların yanı sıra açık mikrofonla konukların söz alması ile devam eden açılış, müzik dinletisi ile sona erdi.