Hemşireye cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan doktor görevden uzaklaştırıldı

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli hemşireye cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan asistan doktor S.E.'nin görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Yedikule Göğüs ve Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktor S.E. geçtiğimiz hafta cumartesi günü nöbetçi hemşireye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan doktor ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. S.E.’nin görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli hemşire H.Z. (Editörün notu: Güvenlik nedeniyle isim değiştirilmiştir) cumartesi günü ameliyathane nöbetçisi olarak kaldığı hastanede nöbetçi odasında asistan doktor S.E. tarafından cinsel saldırıya uğradı. H.Z., olayın ardından polisi arayarak şikayetçi oldu.

FLÖRT İDDİASINA YALANLAMA

Şikâyet üzerine harekete geçen polis, asistan doktor S.E.'yi gözaltına aldı. İfadesi alınan S.E. serbest bırakıldı. Evli olan S.E., ifadesinde suçlamaları reddetti ve şikayette bulunan hemşireyle bir süredir 'flörtleştiğini' ileri sürdü. H.Z.'nin avukatı Feyza Altun, "Müvekkilim ile şahsın arasında rızaya dayalı bir ilişki olduğuna dair beyanlar gerçeği yansıtmamakla birlikte bu hususu hem arama kayıtlarından hem de mevcut yanık ifadeleri ile ispatlayacağımıza inancım tamdır. Müvekkilim yaşadığı olayın derin üzüntüsü içinde olmakla beraber asla davasından vazgeçmeyecek ve hakkını arayacaktır. Biz kadınlar olarak hastanede, okulda, sokakta; hayatın herhangi bir alanınca şiddetin hiçbir türlüsünü kabul etmeyerek mücadeleye devam edeceğiz. Şahsın cezalandırılması için taleplerimizi delillerimizle soruşturma makamına ileteceğiz" dedi.