Helikopterden atılan Servet Turgut vefat etti

Askerler tarafından helikopterden atılan ve 20 gündür yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Servet Turgut vefat etti. 7 çocuk babası Turgut, Osman Şiban'la birlikte askerler tarafından gözaltına alınmış ve helikopterden atılmıştı. Turgut'un vücudunda atılmaya bağlı olarak birçok kırık bulunuyordu.

Servet Turgut'un yoğun bakımda çekilmiş bir fotoğrafı. (Fotoğraf: MA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'ın Çatak ilçesinde Osman Şiban'la birlikte 11 Eylül'de askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra askerler tarafından helikopterden atılan Servet Turgut vefat etti.

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) haberine göre, 20 gündür yoğun bakımda olan 55 yaşındaki Turgut'un cenazesi otopsi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Adli Tıp Merkezi’ne götürüldü. Turgut işlemlerin ardından Van’da defnedilecek.

YENEROĞLU: GERÇEK HUKUK DEVLETİ OLSAK SORUŞTURMA AÇILIRDI

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Turgut'un vefatıyla ilgili sosyal medyada bir açıklama yaptı. Yeneroğlu şunları söyledi: "Ağır işkenceye dayanamayan Servet Turgut'a Allah'tan rahmet dilerim. Gerçekten kahredici. Sağlıklı olarak gözaltına alınan Servet Bey ağır işkence izleriyle hastaneye bırakılmıştı. Bakan çıkıp masum çiftçiyi PKK'lı yapınca mesele kapandı, nasıl olsa bu durumda işkence de meşru. Başsağlığı için telefona elim zor gitti. Oğlu Hüseyin Beyi aradım. 3 kuru başsağlığı cümlesi. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Düşünün ki babanız sağ ve salim teslim alınıyor ve ağır işkence görmüş o beden size teslim ediliyor. İçişleri de çıkıp 'mukavemet durumunda düştü' diyebiliyor. Böyle bir gaddarlığa vicdan dayanır mı? Bu kadar zalimliği hangi evlat kaldırabilir? Ama katledilen nasıl olsa öteki, bize ne ki? Kim bilir ne yapmıştır, bakan nasıl olsa yalan söylemez, ailesi de hesap sormaktan korkar. Korkmasa da kapatırız anlayışı. Bildik durumlar. Gerçekten hukuk devleti olsaydık o işkenceyi yapanlar hemen açığa alınır, etkin soruşturma yapılır, tüm suçlular en ağır cezaları alırdı. İçişleri Bakanı da basının önüne çıkar, gerçeği anlatır ve hesap verirdi. Bizde farklı. Çünkü Van'lı Servet Amca eşit vatandaş değil..."

 

NE OLMUŞTU? 

Servet Turgut ve Osman Şiban, Van Çatak'ta "Yıldırım-10 Norduz" operasyonundaki askerlerce Şırnak Beytüşşebap'taki Çığlıca köyünün Yoğurtlu mezrasında 11 Eylül’de gözaltına alındı. 2 gün sonra Turgut ve Şiban'ın Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda oldukları ortaya çıktı.  

17 Eylül'de Turgut’un gözleri kanlı fotoğrafı ortaya çıkınca helikopterden atılma olayı gündeme oturdu. 

Şiban ve Turgut’un götürüldükleri ilk özel hastanede verilen darp raporunda "yüksekten düşme" tespit edildi. Yine MA'nın ulaştığı Osman Şiban’ın Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin epikriz raporunda “Helikopterden düşme sonrası yaralanma” şikayetiyle hastaneye getirildiği ortaya çıktı.  

Van Valiliği ise Servet Turgut'un "dur" ihtarına uymadığını  ve kaçmaya çalışırken kayalık alanda düşerek yaralandığını iddia etti. (HABER MERKEZİ)