Heineken Rusya'dan tamamen çekildi: Ticaret artık sürdürülebilir değil

Rusya'da Ukrayna krizi nedeniyle faaliyetlerini askıya alan Heineken şirketi yaptığı açıklamada ülkeden tamamen çekildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollandalı bira üreticisi Heineken, Rusya'dan tamamen çekildiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, "Rusya'da ticarete devam etmenin artık sürdürülebilir ve uygulanabilir olmadığı" belirtildi.

Açıklamada, Ukrayna krizinin başlamasıyla Rusya'daki ticari faaliyetlerin askıya alındığı hatırlatılarak "Ukrayna'daki savaşın gelişmeye ve yoğunlaşmaya devam ettiğini görmek bizi şok ediyor ve derinden üzüyor. Rusya'da ticari faaliyetlerin mevcut ortamda artık sürdürülebilir veya uygulanabilir olmadığı sonucuna vardık. Sonuç olarak Rusya'dan ayrılmaya karar verdik" denildi.

Ülkedeki yaklaşık 1800 çalışanın yıl sonuna kadar maaşlarının ödeneceğini belirten şirket, "Herhangi bir mülkiyet devrinden kâr etmeyeceğiz. Heiniken artık Rusya'da faaliyet göstermeyecek. Yakın vadede barışçıl bir sonuca giden bir yolun ortaya çıkacağını ummaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler rusya ukrayna heineken