HDP’ye yönelik gözaltılar Van’da protesto edildi

Van’da, HDP Gençlik Meclisi üyelerine yönelik gözaltılarla ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Bu saldırılarla demokratik siyaset kriminalize edilmek istenmektedir” denildi.

Basın açıklamasını HDP Gençlik Meclisi Üyesi Şiyar Beyazit okudu.
Google Haberlere Abone ol

Kadir Cesur

VAN - Van, Hatay, Mersin, İzmir, Manisa ve Adana’da birçok HDP yöneticisi ve Gençlik Meclisi üyesi gözaltına alındı. Önceki gün gerçekleştirilen operasyonlarda, Van’ın İpekyolu ilçesinde bir kahvehaneye yapılan baskında dört, İzmir’de dokuz, Manisa’da altı, Mersin’de sekiz, Hatay’da altı, Adana’da ise 20 kişi gözaltına alındı. Adana’da gözaltına alınan 20 kişiden 14’ü serbest bırakıldı.

HDP yönetici ve üyelerine yönelik gerçekleştirilen gözaltılar Van’da protesto edildi. HDP Edremit ilçe binası önünde yapılan açıklamaya, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Basın açıklamasını HDP Gençlik Meclisi Üyesi Şiyar Beyazit okudu.

‘DEMOKRATİK SİYASET AKP-MHP FAŞİZMİNİN SALDIRISI ALTINDADIR’

Açıklamada, Türkiye’de demokratik, siyasal mücadelenin, otokratik tek adam rejiminin ve hukuk dışı yapıların tehdidi altında olduğu belirtildi. “Neredeyse her gün bir hukuk dışı gözaltı saldırısı yaşanmaktadır. Partimizin halkımızdan aldığı güç ve halkın sandıkla verdiği temsil yetkisi ile yürüttüğü demokratik siyaset, AKP-MHP faşizminin saldırısı altındadır. Yetkisini halktan ve hukuktan almayan devlet içindeki bazı klikler partimizin kadın, gençlik ve parti meclisi temsilcilerine yönelik keyfi gözaltı ve tutuklama furyasında ısrar etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Kobani ve kapatma davalarının boşa çıkarıldığının vurgulandığı açıklamada şunları kaydedildi: “Partimizin AKP’ye kaybettirme siyaseti, batıda AKP’yi belediyelerden süpürmüştü. HDP, halkımızın verdiği yetkiyle, kayyımları sandığa gömmüş, umudu kayyım olanları hayal kırıklığına uğratmıştır. Genel seçimler yaklaştıkça kaybedeceği daha da netleşen AKP iktidarı, halkımızın bağrından gelen parti temsilcilerimize yönelik hukuk dışı bir tutum içindedir. Bu saldırılarla demokratik siyaset kriminalize edilmek istenmektedir. Demokratik siyasetin kriminalize edilmesi çok tehlikelidir.” 

Etiketler HDP Van gözaltılar