HDP’ye saldırı: İnegöl ilçe binası kundaklandı

HDP’nin Bursa İnegöl ilçe binası dün sokağa çıkma yasağının uygulandığı gece saatlerinde saldırıya uğradı. Binaya giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler koltukları masaların üzerine yığarak ateşe verdi. HDP İlçe Eşbaşkanı İpek Akman “Binamızın sokağında polisler oluyor. Hiç mi geleni gideni görmediler?” diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Örgütü binası saatlerinde kundaklandı. Dün gece saatlerinde binaya giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler koltukları masaların üzerine yığarak ateşe verdi. HDP İnegöl İlçe Eşbaşkanı İpek Akman, yangına müdahale edilmediğini alevlerin kendi kendine söndüğünü söyledi.

‘SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA RAĞMEN’

İlçe binası ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarına polisin el koyduğunu söyleyen Akman, şöyle devam etti: “Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen birileri parti binamıza kadar gelip yakıyor. Parti binamızın bulunduğu sokakta polisler oluyor. Hiç mi geleni gideni görmediler? Yangına müdahale edilmemesi ve binaya girenin görülmemesi şüpheli bir durum” dedi.

‘BURADAYIZ’

HDP Bursa İl Örgütü de sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "İnegöl İlçe binamıza faşist saldırı gerçekleşti. Saldırıda ilçe binamızı ateşe veren faşistler, binanın duvarlarına çarpı işaretleri attı. Yapanlara, yaptıranlara, göz yumanlara çağrımızdır; HDP’yi demokratik siyasetinden kimse vazgeçiremeyecek! Biz buradayız! Her gün de burada olacağız!" HDP İl Başkanlığı, saldırının ardından ilçe binasının görüntüsünü de paylaştı. (HABER MERKEZİ)