HDP’ye saldırı girişimi: Şüpheli TEM’den Asayiş’e gönderildi

Adana'da, HDP ve Yeşil Sol Parti’nin ortak kullandığı binaya saldırı girişimde bulunan A.C.nin “terörle bir bağlantısı yok” denilerek, TEM’den Asayiş Şube’ye gönderildiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan binada Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) ortak kullandığı daireye yönelik saldırı girişiminde bulunan A.C. adlı kadının TEM’den Asayiş Şube’ye götürüldüğü belirtildi. Dün saat 10.00 sıralarında çıktığı dairenin önünde 15 dakika boyunca bekleyen kadın, çantasından içerisi yanıcı ve patlayıcı sıvı dolu 3 pet şişeyi çıkarıp, kapıya bıraktı. Daha sonra binadan ayrılan kadını partililer, yanında bulunan başka bir kadınla birlikte Abidinpaşa Caddesi'nde bir otobüs durağında yakalayıp, polise teslim etti. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki TEM Şube’ye götürülen kadınlardan A.C’nin, ifadesi alındıktan sonra "terörle bağlantısı yok" denilerek sorgu Asayiş Şube’ye devredildi. A.C’nin yanında bulunan kadın ise, ifadesi alındıktan sonra olayla ilişkisi olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. A.C'nin Asayiş Şube'ndeki işlemleri devam ediyor.  

Konuyla ilgili dün açıklamada bulunan Adana Valiliği, A.C’nin akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia etmişti.  

SALDIRGAN: BENİ POLİS GÖNDERDİ!

Partililer tarafından yakalanan A.C’nin ilk sözlerinin, “Siz kimsiniz beni polisler gönderdi. Sizi kim gönderdi" olduğu öne sürülmüştü. Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları'nın saldırganlara "Tüm Türkiye bunun takipçisi, bu işin peşini bırakmayacağız" şeklinde tepki gösterdiği, bu sırada polisin ise "Bu kadar abartmayın" dediği kaydedilmişti. (HABER MERKEZİ)