HDP’nin Taksim’deki yürüyüşüne polis engeli: 51 kişi gözaltına alındı

Taksim Tünel Meydanı’nda yapılmak istenen “Komploya, tecrite, zindanlardaki işkence sistemine ve hasta tutsakların ölüme terk edilmesine karşı özgürlüğe yürüyoruz” eylemine polis engel oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azadî (TJA) TUAY-DER, Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Navenda Çanda Mezopotamyayê (NÇM) ve İstanbul Kürt Enstitüsü bugün Kadıköy’de “Komploya, tecrite, zindanlardaki işkence sistemine ve hasta tutsakların ölüme terk edilmesine karşı özgürlüğe yürüyoruz” sloganıyla Taksim’de bir yürüyüş çağrısı yaptı.

İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yapan HDP Milletvekilleri Ömer Öcalan ve çok sayıda kişi çembere alındı. Kısa süre sonra polis gözaltı aracını İstiklal Caddesi’ne getirdi ve abluka altındakileri gözaltına almaya başladı. Gözaltına alınanlar, “İşkence var. İşkence ediyorlar” diye bağırdı. Çok sayıda kişi de polisin bu tutumuna tepki gösterdi. 

Polis, eylemde 51 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Etiketler HDP yürüyüş polis