HDP'nin Şirinevler'deki basın açıklaması sırasında polis müdahalesi, çok sayıda gözaltı

HDP'nin Şirinevler'de düzenlemek istediği basın açıklaması sırasında polis müdahalesi yaşandı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'nin Bahçelievler ilçe binasına yapılan saldırıyla ilgili basın açıklaması sırasında polis gruba müdahalede bulundu. Çok sayıda kişi gözaltına alındı

HDP milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri bugün saat 16.00'da Şirinevler meydanında basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polisler müdahale ederek HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'yı darp etti. Çok sayıda kişi ise gözaltına alındı.

Polis saldırısına tepki gösteren HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, "Bizim parti binamıza yapılan silahlı saldırıyı demokratik hakkımızı kullanarak bir basın açıklaması ile protesto etmek istedik. Ancak yüzlerce polis ile engellemeye çalıştılar. Bu karanlık zihniyetin korkusudur. Birçok arkadaşımız gözaltına alındı. Gözaltı ve silahlı saldırılarla bizi sindiremezler" dedi.

‘HDP, GÖZALTILARLA TÜKENMEYECEK KADAR BÜYÜK BİR PARTİDİR’

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, Şirinevler Meydanı'nda yapılmasına izin verilmeyen basın açıklamasını, Şirinevler ilçe binası önünde yaptı. Kürtçe ve Türkçe açıklama yapan Encü, şunları söyledi: “Polislerle gözaltılarla, tutuklanmalarla, öldürmelerle, silahlı saldırılarla HDP’ye geri adım attıracağız diyorlar. Şunu bilsinler. HDP, gücünü bu halkın tarihinden, direnişinden alıyor. Siz HDP’den bir adım bile geri adım attıramazsınız. Biz bugün, anayasaca güvence altına alınan en demokratik hakkımızı kullanmak için, HDP’ye karşı saldırıları protesto etmek için bir daha böylesi bir saldırıyı kabul etmeyeceğimizi ifade etmek için bir basın açıklaması yapmak istedik. Ama kaymakam hukuksuzca yasaklamasıyla karşı karşıya kaldık. Biz daha toplanmadan arkadaşlarımız darp edilerek gözaltına alındı. Arkadaşlarımızı gözaltına alanlara ve onlara bu emri verenlere, bu hukuksuzluğa geçit verenlere şunu söylemek istiyoruz. HDP gözaltılarla tükenmeyecek o kadar büyük bir parti ki, asla vazgeçmeyecek bu mücadeleden. Asla geri adım atmayacak. HDP, bütün zorba ve hukuksuzluğa karşı direnmeye devam ediyor.”



‘SİZİ SON KEZ UYARIYORUZ’

Bahçelievler ilçe binasına yapılan saldırıya değinen Encü, sözlerine şöyle devam etti: “Siz bu saldırılarla HDP’ye geri adım attıramazsınız. Bu saldırılar bireysel, adli dengesi yerinde olmayan kişiler olarak göremezsiniz. Bu saldırıların arkasında karanlık bir zihniyet olduğunu biliyoruz. Bu saldırılar planlanmış saldırılardır. Bu saldırılar yönlendirme sonucunda yapılan saldırılardır. Tıpkı İzmir il binamızdaki saldırı gibi amaçlanmıştır bu saldırı. Fakat arkadaşlarımızın tedbirli davranması, buradaki saldırıyı boşa çıkarmıştır. Böyle arkadaşlarımızı katlederek bıçaklayarak, arkadaşlarımızı gözaltına alarak bu mücadeleden bize geri adım attıramazsınız. Bir kez daha söylüyoruz. HDP bu ülkede demokrasiyi, adaleti, hakikati ve birlikte yaşamı savunan bir partidir. HDP demokratik bir partidir. HDP, 6 milyon oy almış bir partidir. Bu partinin iradesine, kurumlarına saygı göstereceksiniz. Siz saldırdıkça halkımız refleksini gösterecektir. Son kez uyarıyoruz. Bu saldırganı bu ilçemize yönlendirenlere, son kez uyarıyoruz sizi. Böyle arkadaşlarımızı korkutamazsınız. Bir daha böyle bir saldırı gerçekleşirse, bu saldırılar engellenmezse, saldırıyı gerçekleştirenler en ağır şekilde cezalandırılmazsa, biz her gün sokaklarda, alanlarda olacağız. Değerli halkımız, şunu çok iyi bilin, onlar artık tükeniyor. Onlar artık bu ülkeyi yönetemiyorlar. Artık gelecekte hayal ettiğimiz umudu, barışı, adaleti inşa etme vakti geldi. Onları tarihin karanlık çöp sepetine atacağız.”

‘HÜDA KAYA’DAN POLİSLERE: EY MEMURLAR, HİÇ ÖYLE KAFA SALLAMAYIN’

Kendisine kafa sallayan polislere seslenen HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, “20 yıllık AKP iktidarının İçişleri Bakanı olan zata, buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bizlerin vergileriyle, emekleriyle maaşlarını alan güvenlik memurlarını, halkımızın sesini boğmak, halk ile aramızı bölmek, bizi kapılara hapsetmek için emri verenlere şunu söylüyorum. Burada emir kuluyuz diyen ey memurlar, güvenlik görevlileri, bakın AKP miadını doldurdu, çürüdü, bitti. Hiç öyle kafa sallamayın. Zannetmeyin bu saltanat yerinde duracak. Zannetmeyin o sırtını dayadıklarınız ilelebet yerinde kalacak. Çaldıklarıyla, ihanetleriyle, bu ülkeye yaptıkları en büyük zulümlerle, halkın boğazında çaldıkları ekmeklerle, defolup gidecekler. Öyle gidecekler ki, AKP’nin sabıkaları, dosyalar dolusu yaptıklarıyla gidecekler. Neye kafanızı sallıyorsunuz? Aklı başında olan toplumlarda bir ekmek zammı için sandıklar kuruluyor. Bugünün yarını var ve siz yarınlarda olmayacaksınız. Bizim İzmir HDP il binamızda, Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilişinin üzerinden geçen aylar sonrasında, onun davası için İzmir’e gittiğimizde, davanın bir gün öncesinde yeni bir katliam planıyla, korkunç bir projeyle İstanbul’da kendilerini gösterdiler. Bu zalim AKP saltanatı, katliamdan, kandan, nefretten, kötülükten besleniyor. Ancak halkımızın sağduyusuyla, yeni bir katliama burada fırsat verilmedi" dedi.

‘HİÇ Mİ KUR’AN OKUMUYORSUNUZ EY CAHİLLER?’

Din Alimleri ve Yardımlaşma Derneği (DİAYDER)’e yönelik suçlamalara değinen Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “ Alimler Derneğimiz var burada. Aylardır sorgusuz sualsiz, hasta, yaşlı din alimlerimiz, hocalarımız şu anda hapisteler. Kimileri ev hapsindeler. Utanmadan bu iktidar, başındaki zalimler, diyorlar ki; ‘bu din alimleri Kürtçe hutbe vermişler, Kürtçe mevlit okumuşlar, Kürtçe konuşma yapmışlar.’ Allah’ın dili sadece Kürtçe mi ey cahiller, saygısızlar, zalimler. Din bizim diyenler, kendilerini dindar zannedenler, hiç mi Kur’an okumuyorsunuz? Bütün diller ve renkler Allah’ın ayetidir. Siz bir dili diğer bir dilden üstün kılamazsınız. Bir dili yasaklayıp öbür dili dayatamazsınız. Bu Allah’ın kitabına karşı savaş açmaktır. Bu AKP iktidarı, tam da bunu yapmaktadır. Kötülüğün merkezi olmuştur. İnançlara zulmün merkezi olmuştur. İnançlara, insanlığa, adalete, özgürlüğe, dinlere en büyük ihaneti yapan, saldıran bir parti olarak tarihin çöplüğüne gidecek.”