HDP’li Paylan, Bakan Varank’a oyuncak uzay aracı hediye etti

Uzay Ajansı’na ayırılan bütçeyi eleştiren HDP’li Garo Paylan, Sanayi Bakanı Mustafa Varank’a oyuncak uzay aracı hediye etti, “Bununla oyalanın” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 yılı bütçe görüşmelerine devam edildi. HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a oyuncak uzay aracı hediye etti.

Uzay Ajansı’na ayrılan bütçeyi eleştiren Paylan, Bakan Varank’a, “Siz 6 milyon dolarla şu uzay arabasının ön camını alabilirsiniz ancak 6 milyonla uzaya gidemeyeceğinize göre, ben bu uzay aracının oyuncağını size vermek istiyorum. Masanıza koyun, bununla oyalanın” dedi.

'MİLYARLARCA DOLARLA UZAYA GİTME PLANLARI YAPIYORLAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “2023’te Ay’a gidiyoruz” sözlerini hatırlatan HDP’li Paylan, “NASA diye bir kuruluş var, 10 milyarlarca dolar bütçesi var, Ay’a gidiyor geliyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nin uzay programları var mesela. Milyarlarca dolar koymuş durumdalar, uzaya gitme planları yapıyorlar” dedi.

 

'YANGINLARI SÖNDÜREMEYEN ÜLKE AY'A GİDEMEZ'

Uzay Ajansı’nın 2022 yılı bütçesinin 57 milyon lira olarak belirlendiğini, bu tutarın 6 milyon dolara tekabül ettiğini belirten Paylan sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Siz 6 milyon dolarla uzay arabasının ön camını alabilirsiniz ancak 6 milyonla uzaya gidemeyeceğinize göre, ben bu uzay aracının oyuncağını size vermek istiyorum. Masanıza koyun, bununla oyalanın diyorum. Vatandaşlarımız Ada Vapuru’na binemiyor siz bunu biliyor musunuz? Vatandaşları jeton alıp Ada Vapuru’na binemeyen ülke, aya gidemez! Yangınları söndüremeyen ülke Ay’a filan gidemez! Önce yangın söndürme uçakları alacaksınız.” (DUVAR)