HDP’li Kaya Olay TV’yi Oktay’a sordu Fahrettin Altun tepki gösterdi

HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya ekranı karartılan Olay TV’ye ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle önerge verdi. Önergede adı geçmeyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kaya ve HDP’yi hedef aldı. Altun’un "suçunu itiraf ettiği"ni söyleyen Kaya, “Suçluluk psikoloji size iyice kendinizi kaybettirmiş” dedi.

HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, 26 gün yayın yaptıktan sonra karartılan Olay TV’ye ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Önergede adı geçmeyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından, “Bir HDP'li şahıs beni suçlayan bir ‘soru önergesi’ vermiş” ifadelerinin yer aldığı paylaşım yaptı ve HDP’li milletvekillerini hedef aldı.

Altun’un önergenin ardından üzerine alınarak cevap verdiğini belirten HDP’li Kaya ise Altun’un sözleri üzerine, “Doğal olarak suçlu suçunu itiraf etmiş oldu. Ancak bu sadece kişilerle ilgili bir sorun değil” dedi.

HDP’Lİ KAYA OKTAY’A SORDU ALTUN TEPKİ GÖSTERDİ

HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya OLAY TV’nin kapanmasına ilişkin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Medyada artan sansür ve baskılar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından mı yürütülmektedir?”, "Olay TV'nin kapatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tarafından herhangi bir baskı yapılmış mıdır?” ve "Cumhurbaşkanlığı, Olay TV sermayedarlarından Cavit Çağlar ile bugüne kadar kaç görüşme gerçekleştirmiştir? Bu görüşmelerin içeriği ve kapsamı nedir?" sorularını yöneltti.

Yöneltilen sorular içerisinde adı geçmeyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, HDP’yi hedef alarak sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaşım yaptı:

“Bir HDP'li şahıs beni suçlayan bir ‘soru önergesi’ vermiş. PKK'dan emir almadan ağzını açamayanlar ifade özgürlüğünden bahsediyorlar! HDP'nin de onun efendilerinin de hedefinde olmak şereftir. Büyük, güçlü ve tam bağımsız Türkiye yolunda canımız feda.”

‘SUÇLULUK PSİKOLOJİSİ SİZE İYİCE KENDİNİZİ KAYBETTİRMİŞ’

Altun’un paylaşımının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP’li Kaya, “Sayın Altun, Anayasa ve TBMM İçtüzüğü'ne göre verdiğimiz bir soru önergesini kriminalize ederek bizi hedef göstermeniz gerçekten gülünç. Ancak anlıyoruz ki, suçluluk psikoloji size iyice kendinizi kaybettirmiş. Hukuka ve insan haklarına geç kalmadan hürmet gösterin ve uyun” ifadelerini kullandı ve şunları belirtti:

ÜZERİNE ALINARAK CEVAP VERMİŞ: Olay TV'nin kapatılmasına ve basın emekçisi dostlarımızın hedef gösterilmesine karşılık bugün, denetim yetkimizi kullanarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Fuat Oktay'a üç soruluk bir soru önergesi verdik. Ancak sayın Altun üzerine alınarak doğrudan cevap vermiş. Doğal olarak suçlu suçunu itiraf etmiş oldu. Ancak bu sadece kişilerle ilgili bir sorun değil. Bu, 18 yıllık AKP iktidarının kurumsallaştırdığı anti-demokratik, hukuk tanımaz, baskıcı, sansürcü ve tehditkâr düzeninin bir parçasıdır.

ATANMIŞ BİRİ OLARAK HADDİNİZİ BİLİN: Soru basit. Olay TV'nin kapatılmasında ve basın emekçilerinin/çalışanlarının hedef gösterilmesinde bir ilginiz var mıdır? Yok mudur? Bir soru önergesi üzerinden ucuz milliyetçilik yaparak, kendinizden 'milli kahraman' yaratma çabanız anlamsız. Bizim arkamızda sizde olduğu gibi efendiler, 'reisler' yok. Bizim dostlarımız, yoldaşlarımız, bütün zorluklara ve yoksulluklarına rağmen yanımızda yer alan halkımız var. 20 bin gözaltı 10 bin tutuklama var, işçiler var köylüler var, kadınlar var öğrenciler var. TBMM'de üçüncü büyük grubu oluşturan, 5.5 milyondan fazla oy almış (çaldıklarınızı saymıyoruz) bir partiye, onun temsilcilerine ve milletvekillerine bayağı bir dille saldıramazsınız. Atanmış biri olarak haddinizi bilin.

ALTUN: İLGİLİ HDP’Lİ ŞAHIS BANA CEVAP VERMİŞ

HDP’li Kaya’nın paylaşımının ardından bir açıklama daha yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, HDP’yi hedef almaya devam ederek şunları söyledi, “İlgili HDP'li şahıs bana cevap vermiş. ‘Hukuka ve insan haklarına geç kalmadan riayet edin’ demiş. Kandil'in talimatıyla HDP listesine iliştirilmiş biri bunu söylüyor! Siz, Kandil'den emir almadan konuşamazsınız! Dediğim gibi sizin yani Kandil'in hedefinde olmak şereftir!” (DUVAR)